Pekka Vuorinen

Ympäristö- ja energiajohtaja

Pekka Vuorinen

Ympäristö- ja energiajohtaja

Vastuualueet

Kestävä vähähiilinen rakentaminen, rakentamisen kiertotalous, EU-taksonomia, ympäristöstandardointi (rakentamisen hiilijalanjälki ja elinkaariarviointi, rakennustuotteiden vaaralliset aineet, kiertotalous)

Liitto/yksikkö

Rakennustuoteteollisuus RTT ry

Osoite

PL 381 (Eteläranta 10), 00131 Helsinki

Töissä​

Päivittäisessä työssäni vastaan horisontaalisesti Rakennusteollisuus RT:n eri toimialoja palvelevasta Ilmastonmuutos ja vähähiilisyys -tiimin vetämisestä. Agendallamme on laajasti kestävään vähähiiliseen rakentamiseen liittyviä aiheita. Kansallisesti keskeisimpinä vaikutamme ja varaudumme vähähiilisyyden sääntelyyn ja sen jalkautumiseen vuoden 2025 jälkeen. EU-tasolla keskeisiä seurattavia ja vaikutettavia aiheita ovat EU-taksonomia ja siihen linkittyvät useat lainsäädäntöaloitteet. Vaikka resurssimme ovat rajalliset, Rakennusteollisuus RT:n vahvuus on vahvat sidosryhmäverkostot niin kansallisesti kuin eurooppalaisestikin. Haluamme olla kiinnostava asiantuntijajohtaja ja sitä olemmekin, toimimalla avoimesti ja yhteistyöhakuisesti.

Raksalla​

Olen koulutukseltani betonitekniikan diplomi-insinööri. Kakkosaineina opiskelin rakentamistaloutta ja talonrakentamistekniikkaa. Valmistumisen (1987) jälkeen työuraan kuului muutamat vuodet Teknillisen korkeakoulun betonilaboratoriossa, josta siirryin Partek Betoniteollisuuden palvelukseen. Vuosina 1992-1995 vastasin Betoniteollisuuden teknologiaohjelman paikallavalurakentamisen osasta Suomen Betoniteollisuuden Keskusjärjestössä. Sen tuloksia jalkautin kahdeksan vuoden ajan Rudus Oy:ssä tiiviissä yhteistyössä eri rakennusliikkeiden kanssa ympäri Suomea. Vuonna 2003 sain kutsun Rakennustuoteteollisuus RTT:n palvelukseen päävastuualueena orastava eurooppalainen ympäristöstandardisointi. Nyt 20 vuotta myöhemmin voi vain todeta, että tuo alkuperäinen tehtävä on paisunut kuin pullataikina mutta koko ajan kohti mitä mielenkiintoisimpia ja uutta oppimista vaativia kestävän vähähiilisen rakentamisen tehtäviä.

Vapaalla​

Vapaa-aikani kuluu pitkälti liikunnan parissa. Luonnossa liikkuminen on itselleni, avopuolisolle ja Bichon frise Aapollemme aivan must; paikka rentoutua ja siirtää muut päivittäiset ajatukset ihan muualle. Marja- ja sienimanian myötä metsistä tarttuu mukaan myös paljon luonnonantimia intohimoiseen ruoanlaittoon.

Pulssia nostattavat etenkin suunnistus mutta samalla hiihto, luistelu ja pyöräily. Ikämiessarjojen kilpasuunnistuksen lisäksi innostus ratamestarityöhön täyttää vapaa-ajan ikkunaa. Sen huipentumana sain toimia Porvoo Borgå Jukolan 2023 toisena ratamestarina; tehtävä ja suurtapahtuma, joka tulee säilymään muistoissa loppuelämän. Siis seuraavia haasteita odotellessa…

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä