Telinetorstai

Telinetorstai muistuttaa telinetyöskentelyn vaaroista. Päivän avulla halutaan ehkäistä putoamisonnettomuuksia. 

Telinetorstaita on vietetty vuodesta 2000. Sen järjestävät Rakennusteollisuus RT, Rakennusliitto ja työsuojeluhallinto. 

Erityishuomio telineisiin ja sääsuojiin 

Telinetorstai tarjoaa yrityksille otollisen ajankohdan kiinnittää ylimääräistä huomiota telineisiin ja sääsuojauksiin, jossa varmistetaan mm. telineen perustusten kantavuus, telineen ankkurointi, ja suojakaiteiden toteutus. Sääsuojan osalta tulee tarkistaa, onko sääsuojauksesta laadittu suunnitelma ja miten sääsuoja on suunniteltu kiinnitettävän suojattavaan kohteeseen tai tukitelineen päälle ja onko sääsuoja asennettu tehdyn suunnitelman mukaisesti. 

Telinetorstain 2024 aineistoja ja aamuwebinaari

Telinetorstai järjestetään tänä vuonna 18. huhtikuuta. Aamupäivällä järjestetään lyhyt kaikille avoin webinaari, jossa pohditaan aineksia hyviin telineisiin.

Lataa tästä Työturvallisuuskeskuksen maksuton Turvallisesti telineillä -opas. Se on laadittu havainnollistamaan telineiden ja telinetyön vaiheiden turvallisuutta telineiden tilaajalle, työnjohdolle ja käyttäjälle, eikä sen tarkoituskaan ole käsitellä yksityiskohtaisia määräyksiä tai asennusohjeita.

Telineturvallisuuden turvavarttimateriaali on laadittu Telinetorstai-teemapäivän tuki- ja keskusteluaineistoksi työmaille. Aiheina muun muassa: miksi telineistä keskustellaan juuri nyt, millaisia vaaroja telineisiin ja niillä työskentelyyn liittyy sekä mitä voimme tehdä, jotta telineet ja niillä työskentely on turvallista.

Lataa ja tulosta tästä Telinetorstain oma juliste ja tunnus. Julistetta voi printata itse tai digipainossa. Tunnus on tarkoitettu käytettäväksi somessa ja netissä.


Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä