Tomi Houtsonen kiri huikeasti Rakentajagolfin voittoon

Itä-Suomen Rakentajaseminaarin yhteydessä perinteisesti pelattu 24. Rakentajagolf oli kestomenestyjän, Mikkelin Golfseuran Tomi Houtsosen huikeaa näytöstä.

Kisan alimmalla, kakkosen tasoituksella pelannut Houtsonen kiri viimeiset yhdeksän väylää neljä lyöntiä alle Kontioniemen kentän par-tuloksen ja saavutti nettotuloksekseen 73 lyöntiä (+1). Etuysi vaati 41 lyöntiä ja Houtsonen oli kierroksen puolivälissä kaukana kärjestä etenkin tasoitus mukaan lukien, mutta takaysi sujui SM-kisatasoisesti. Seuraavaksi parhaat Ari Nevalainen, Ville Jehkonen ja Markus Vornanen selvittivät kierroksen 83 lyönnillä – kymmenen Houtsosta suuremmalla määrällä.

Houtsosen kiri riitti tasoituksellisen lyöntipelikisan voittoon tuloksella 71. Toiseksi tuli KareliaGolfin uusi toimitusjohtaja Petja Vuojärvi 72:lla. Samaan lopputulokseen ylsivät kolmanneksi sijoittunut Tarinagolfin Pasi Pitkänen ja Vuojärven tapaan kotikentällään pelannut Tommi Heikkinen. Kolmikon järjestyksen ratkaisi tasoitus, joka oli Vuojärvellä pienin, 13.

Pistebogeyn voitti KarG:n Jouni Porokka tuloksella 39. Hän kiersi kentän 90 lyönnillä. Toiseksi sijoittui ERG:n Pekka Sorvi, 36, ja kolmanneksi KarG:n Sami Kärkkäinen. Hänen kanssaan samaan tulokseen 35 päätyi Tarinagolfin Ari Orsjoki. Kilpailun isäntäväen eli Rakennusteollisuus RT:n tarkin golfari oli 12:nneksi pistebogeyssä sijoittunut toimitusjohtaja Aleksi Randell. Muut RT:läiset olivat ehkä turhan vieraskoreita.

Kuva: Puheenjohtaja Pasi Pitkänen lyö avausta ja Hannu Kapanen, Hannu Isotalo ja Aleksi Randell kannustavat

Naisten tiukan tasoituksellisen pistebogeyn voitti Kartanogolfin Leila Avikainen 29:llä. Kakkoseksi golfasi seuratoveri Anita Lipsanen ja kolmanneksi sijoittui Koski-Golfin Noora Pehrman. Kolmikon kesken olivat yhden pisteen erot. Vähiten lyöntejä, 95, tarvitsi Noora Pehrman. 13:n tasoituksella hänen lyöntipelituloksensa olisi ollut hyvä 82.

Joukkuekisan voitto Joensuuhun

Joukkuekilpailussa voiton vei Joensuun kaupungin omistaman Joensuun Yrityskiinteistöt Oy:n joukkue Jouni Porokka, Ismo Ahia ja Juha Heikura. Sen jälkeen oli tasaista neljän joukkueen tultua tasapisteisiin keskenään.

Helteisessä säässä pelattiin myös erikoiskilpailuja. Pisimmän aloituslyönnin tempaisi Petja Vuojärvi. Lähimmäs lippua (2,72 m) löi aloituslyöntinsä Markus Vornanen. Onnistuneen kisan kruunuksi viidenneksi lyöntipelissä sijoittunut Ari Nevalainen löi kotikentällään hole in one -lyönnin eli aloituslyöntinsä suoraan reikään. Temppu on harvinainen Rakentajagolfin historiassa.

KareliaGolfin ja Kontioniemen radan Pro, Elias Pasi, löysi avauslyönnin haastekisassa muutamista Rakentajagolfin pelaajista parempansa, mikä tiesi heille golfpallopalkintoa.

Teksti ja kuvat: Ilpo Lommi

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä