Riistaveden koulu valittiin Vuoden yhteistyöhankkeeksi Itä-Suomessa 2022

Jalon Rakentajat Oy:n urakoima Riistaveden yhtenäiskoulun uudisrakennushanke on valittu vuoden 2022 yhteistyöhankkeeksi Itä-Suomessa. Riistaveden yhtenäiskoulu on merkittävä hanke Kuopiossa, sillä urakkasopimuksen mukainen projektin tavoitehinta on 12,5 miljoonaa euroa ja koulun kokonaisala tulee olemaan yli 5000 neliömetriä.

Kuva: Linja Arkkitehdit / Jalon Rakentajat Oy

Koulun lisäksi tiloihin rakentuu kirjasto, nuorisotilat sekä liikuntatilat kuntalaisille. Työt aloitettiin huhtikuussa ja rakennuksen sisäpuoliset osat valmistuvat kesällä 2023. Piha-alueet valmistuvat syksyn 2023 aikana.

Jalon valittiin Kuopion kaupungin/Kuopion Tilapalvelujen toimesta toteuttamaan Riistaveden koulun rakennushanketta yhteistoiminnallisella mallilla. Yhteistoiminnallisessa kokonaisvastuu (KVR) -urakkamallissa tarjousvaiheessa valittiin kolme urakoitsijaa, jotka pisteytettiin Kuopion kaupungin määrittämin kriteerein. Jalon sai parhaat pisteet ja valittiin urakoitsijaksi.

Kuopion kaupungin kanssa yhteistyö on toiminut hyvin ja sen osoituksena hanke palkittiin Vuoden yhteistyöhankkeena Itä-Suomessa 2022. Yhteistoiminnallisessa KVR-hankemallissa tilaaja ja urakoitsija tekevät jo suunnitteluvaiheessa tiivistä yhteistyötä ja suunnittelu- ja toteutusratkaisut tehdään yhdessä, jotta ne olisivat kustannustehokkaita ja palvelisivat loppukäyttäjää mahdollisimman hyvin. Tällä tavalla hankkeita toteutettaessa tilaaja ja urakoitsija istuvat samalla puolella pöytää ja asioista päätetään yhdessä. Molempien osapuolten ollessa ammattilaisia on ratkaisujen ja vaihtoehtojen hakeminen mielekästä ja tuottoisaa.

Jalon Rakentajat Oy:n toimitusjohtaja Ville Kettunen kommentoi tunnustusta:

”Olen todella tyytyväinen saamastamme palkinnosta, etenkin kun se myönnettiin jo ennen rakentamisvaiheen aloittamista. Arvostan suuresti Kuopion kaupunkia ja että tämän tyyppisiä uusia urakkamuotoja toteutetaan kaupungissamme. Yhteistoiminnallisella mallilla toteutettaessa urakoitsija joutuu sitomaan tarjousprosessiin pääomia ns. vanhaan malliin verrattuna huomattavasti enemmän. Toisaalta siinä samalla myös oma organisaatio kehittyy, ja se on tavallaan myös sijoitus tulevaan.”

”Suuret kiitokset kuuluvat myös omalle organisaatiolle. Jo tarjouskilpailuvaiheessa seurasin, kuinka projektissa olevat henkilömme olivat sitoutuneita ja innostuneita hankkeesta. Ilman heidän työpanostaan tätä kilpailua emme olisi voittaneet. Toivottavasti Kuopion kaupunki järjestää myös jatkossakin tämän tyyppisiä tarjouskilpailuja. Olemme mielellämme niissä mukana.”

Lisätietoja:

Ville Kettunen
Toimitusjohtaja, Jalon Rakentajat Oy
+358 50 521 5760
ville.kettunen@jalon.fi

 

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä