Jalo Paanasesta Teräsrakenneyhdistyksen kunniajäsen

Teräsrakenneyhdistys ry on kutsunut 24.11.2021 uudeksi kunniajäsenekseen Peikko Groupin perustajan Jalo Paanasen.

Yhdistys kiittää nimityksellä etenkin Paanasen elämäntyötä teräs- ja liittorakenteiden innovatiivisessa kehittämisessä sekä suomalaisen teräsrakennealan kansainvälistymisessä. Nimitys kunniajäseneksi tulee sattumalta samana päivänä kuin Peikko saa palkinnon Vuoden Teräsrakenteesta 2021 yhdessä Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n laajennuksen muiden avainosapuolten kanssa. Peikko on ollut terminaali 2:n laajennusosan rungon teräsrakenteiden valmistaja ja runkorakenteiden asentaja. 

Asiakkaan nostamasta epäkohdasta syntyi kokonainen yritys

Jalo Paananen on tehnyt pitkän työuran sekä teräsrakentamisen, että yrittäjien ja yritysten asioiden ajamisen parissa. Hän perusti Teräspeikko Oy:n vuonna 1965 työskennellessään terästuotteiden myyntitehtävissä Ovako Oy:ssä. Eräs asiakas valitti sandwich-elementteihin sopivan ansaksen puutetta. Paananen kehitti ongelmaan toimivan ratkaisun ja perusti yhtiön valmistamaan ansaksia. 

”Sama ajatus tehdä jotakin uutta tai eri tavalla kuin muut niin, että asiakas hyötyy, on ohjannut toimintaa sen jälkeenkin. Peikon kehityksen perusta ovat asiakkailta tulevat tarpeet. Olemme liiketoimintaa kehittäessämme aina miettineet, onko tämä uusi asia, joka yllättää asiakkaan positiivisesti ja tuo kumppanuudesta kanssamme hänelle voittoa. Ohje on, älä tee tuotetta, jolla on jo joku toinen tekijä, ellei sinulla ole ylivoimaista tuotekonseptia. Jos näin on, paketista riittää sitten omat roposet meillekin”, Jalo Paananen toteaa Teräsrakenne-lehdelle antamassaan haastattelussa. 

Vahva tuotekehitys ja usko kehitettyihin tuotteisiin yhdistettynä myynnin tärkeyden ymmärtämiseen ovat vieneet Peikkoa, minkä nimen yritys otti vuonna 2005 osana kansainvälistymisstrategiaansa, eteenpäin niin, että yritys toimii tällä hetkellä kaikissa asutuissa maanosissa. Yrityksen tuotevalikoima on laajentunut betonirakentamiseen liittyvistä teräksisistä liitos- ja kiinnitysosista ensin teräksisisiin DELTABEAM®-matalaleukapalkkeihin, joita voi käyttää sekä teräs-, betoni- että puuelementtien kanssa, ja sitten teräspilareihin ja teräsristikoihin sekä tuulivoimaperustuksiin. Suomessa Peikko vastaa useassa hankkeessa myös valmistamiensa teräsrakenteiden sekä niihin liittyvien runko- ja julkisivurakenteiden asentamisesta. 

Myynnin professuurille tukea

Myynti on Jalo Paanasen mielestä olennainen osa menestyvää yritystoimintaa. Jotta myynnin arvostus ja merkitys nousisi, Jalo Paananen on yhdessä puolisonsa Anjan kanssa mahdollistanut lahjoituksella myynnin professuurin perustamisen Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston kauppakorkeakouluun. 

Jalo Paananen on ollut aktiivinen myös järjestötoiminnassa. Paanasen mielestä yrittäjä ei tarvitse toimiakseen ja elääkseen edunvalvojaa, mutta yrittäjien tarvitsee sekä erikseen että yhdessä viestiä, millaisissa oloissa ja toimintaympäristössä yritys voi elää ja kasvaa ja tuottaa siten hyvää yhteiskuntaan. Teräsrakenneyhdistys on hänelle siksi yksi tärkeä toimija alan yrityskentän asioiden esillä pitämisessä ja niihin vaikuttamisessa. 

Lisätietoja antaa Teräsrakenneyhdistys ry:n toimitusjohtaja
Timo Koivisto, puh.050 408 1163 tai timo.koivisto@tryry.fi

Lataa tästä Jalo Paanasen suurempi valokuva

 

 

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä