Mika Nikula LVI-TU:n puheenjohtajaksi ja Petri Valve varapuheenjohtajaksi – Fokus ammatilliseen työvoimaan, korjausrakentamiseen ja energiatehokkaaseen olosuhdehallintaan

LVI-TU:n syyskokouksessa Helsingissä 14.10.2021 hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Mika Nikula, Maskun Talotekniikkatiimi Oy ja varapuheenjohtajaksi Petri Valve, Cervi Talotekniikka Oy.

Maskulainen Mika Nikula on LVI-alan yrittäjä toisessa polvessa. Hän on toiminut kolme vuotta LVI-TU:n varapuheenjohtajana. Tuore puheenjohtaja näkee erityisen tärkeänä osaavan työvoiman varmistamisen sekä LVI:n ja talotekniikan korostamisen kiinteistöjen olosuhdehallinnassa ja energiatehokkuudessa.

”Edeltäjäni Heikki Pesu on tehnyt loistavaa työtä. Ensi vuonna 100 vuotta täyttävä LVI-TU on vankka työnantaja- ja toimialaliitto, ja lähden innolla luotsaamaan sitä juhlavuoteen”, Mika Nikula toteaa ja jatkaa:

”Ammattitaitoisen työvoiman puute on pahimmillaan LVI-urakointiyrityksen kasvun esteenä. Alan koulutuspaikat täyttyvät, mutta ammattikoulusta tulevat asentajat ovat usein raakileita. Koulutuksen laatuun, käden taitoihin ja työelämälähtöisyyteen on panostettava”.

Varapuheenjohtaja Petri Valve toteaa, että investointi talotekniikkaan on investointi vähähiilisempään Suomeen.

”Meillä on merkittävä rooli kiinteistöjen hiilipäästöjen vähentämisessä ja asumisen aikaisissa olosuhteissa: tämä viesti on kristallisoitava päättäjille. Korjausrakentamiseen on panostettava myös maan hallituksen toimesta”.

Polarisoituminen ja hinnannousut haasteena

Mika Nikula ottaa puheenjohtajuuden vastaan aikana, jossa korona on polarisoinut alaa entisestään.

”Alueelliset erot LVI-urakoitsijoiden tilauskannassa ja kannattavuudessa huolestuttavat. Lisäksi urakoitsijoita kurittavat eritoten materiaalikustannusten raju ja ennalta-arvaamaton nousu. Urakkasopimuksiin pitääkin saada oma mekanismi, jolla tällaisiin hinnannousuihin voidaan reagoida”, Nikula sanoo.

Kausi käynnistyy työmarkkinakierroksella

Nikulan puheenjohtajakauden alkuun asettuu vuoden 2022 työntekijöiden ja toimihenkilöiden työehtosopimusneuvottelut. Hänen mukaansa LVI-TU:n on edunvalvontaroolinsa lisäksi oltava tehokas toimija kiinteistö- ja rakennusalan klusterissa.

”Tavoitteena on, että jäsenistömme saavat neuvottelukierrokselta parhaat saatavilla olevat työehtosopimuksen. Lisäksi tiivistämme elinkeinopoliittista vaikutustyötämme niin Rakennusteollisuus RT:n kuin Talotekniikkaliiton kanssa jäsentemme hyödyksi”.

LVI-TU:n hallitukseen valittiin myös kaksi uutta jäsentä Teemu Parkkila, LVI-Xpert Oy ja Jari Honka, Talotekniikka Honka Oy. Hallitus kokonaisuudessaan löytyy LVI-TU:n sivuilta.

Lisätietoja

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry
Puheenjohtaja Mika Nikula p. 050 9188 938, mika.nikula@talotekniikkatiimi.fi
Varapuheenjohtaja Petri Valve p. 040 043 5447, petri.valve@cervi.fi
Toimitusjohtaja Mika Hokkanen p. 0 50 448 1411, mika.hokkanen@lvi-tu.fi

lvi-tu.fi

 

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä