Suomessa järjestetty RecoTech kasvanut yhdeksi kansainvälisesti merkittävimmistä kiinteistöalan teknologiatapahtumista

RecoTech, joka on yksi maailman kehutuimpia kiinteistö- ja rakentamisalan teknologiaan keskittyviä tapahtumia, pidettiin marraskuun 20. päivänä Train Factoryllä Helsingissä. RecoTech kokosi kiinteistö- ja rakentamisalan yritykset, startupit, sidosryhmät sekä sijoittajat yhteen uusien ratkaisujen ja innovaatioiden äärelle. Tapahtuman teemana oli tänä vuonna ympäristövastuullisuus, ja kuinka teknologiaa voidaan hyödyntää kestävän tulevaisuuden luomiseksi.

Nyt neljättä kertaa järjestetty RecoTech on tuonut tunnetuksi Proptechin eli kiinteistöihin liittyvien teknologioiden ilosanomaa niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Suomessa Proptech-startupeja asukasta kohden on eniten maailmassa*. Viimeisen viiden vuoden aikana Suomeen on perustettu yli 75 PropTech-alan startupia, jotka ovat keränneet 130 miljoonan euron edestä rahoitusta.

RecoTechin puhujakaarti oli huikea. Tässä muutama heistä:

  • Mike Butcher (TechCrunch) – Yksi vaikutusvaltaisimmista ihmisistä teknologia-alalla The Daily Telegraphinin ja The Independentin mukaan. Ensimmäisellä Suomen vierailullaan Mike toimii toisen päälavan isäntänä.
  • Dror Poleg (Rethinking.RE) – Rethinking.RE:n perustaja ja mukana kiinteistöalan muutosprojekteissa, joissa teknologiaa hyödynnetty uraauurtavalla tavalla. Polegin asiakkaisiin kuuluu merkittäviä yrityksiä ja organisaatioita, kuten British Land, Dubai Holding, Liberty Mutual, Cushman & Wakefield, INREV ja EPRA.
  • Bruce Oreck (Train Factory) – Bruce Oreck toimi Yhdysvaltojen suurlähettiläänä Suomessa 2009-2015. Tällä hetkellä Oreck työskentelee Executive in Residence -tehtävässä Aalto-yliopistossa keskittyen liiketoimintaan ja yrittäjyyteen.
  • David Malott (AI SpaceFactory) – startupin perustaja, joka aikoo 3D-tulostaa pölystä rakennuksia Marsiin! AI SpaceFactory tekee yhteistyötä NASAn kanssa.
  • Annie Cosgrove (WeWork) – Annie on WeWorkin vanhempi tutkija. Cosgrove johtaa tiimiä, joka keskittyy työympäristöjen suunnitteluun ja sosiaaliseen dynamiikkaan.
  • Christine McDannell (Kndrd) – Coliving Coden kirjoittaja ja Kndrdin perustajajäsen. Kndrd on ensimmäinen yhteisasumisen hallinnointiin keskittyvä alusta ja globaali listaus yhteisöasumiseen soveltuvista kohteista.
  • Tal Friedman (Foldstruct) – arkkitehti ja tech-yrittäjä. Friedmanin intohimona on digitaalinen ja automatisoitu rakentaminen, jossa hyödynnetään tekoälyä rakennusten suunnittelussa.
  • Roelof Opperman (Fifth Wall) – PropTech Investment Groupin johtaja ja vastaaja johtaja Fifth Wallilla. Kyseessä on suurin Proptech-pääomasijoitusrahasto, joka etsii sijoituskohteita pohjoismaista sekä muualta maailmasta.

RecoTechin järjestivät RAKLI ry, Rakennusteollisuus RT ry, HESA-SAFA ja Proptech Finland ry.

*Unissun raportti 2018

Lisätietoja:

Mikael Långström
Digipäällikkö, RAKLI
050 352 9066
mikael.langstrom@rakli.fi

Haastattelupyynnöt:

Susanna Aula
Viestintäpäällikkö, RAKLI
0407636994
susanna.aula@rakli.fi

Nettisivu:

https://recotech.fi/
Twitter: @RecoTechFI

 

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä