Kosteudenhallinta on kaikkien asia

Kosteudenhallinta on hyvän rakennustavan peruspilareita – sen osaaminen on tärkeää ja kaikkien rakennushankkeeseen osallistuvien asia. Kosteudenhallinnasta on saatavilla hyvin tietoa, mutta tiedon löytäminen ja hyödyntäminen on koettu joskus hankalaksi.

Rakennusteollisuuden Koulutuskeskus RATEKOssa on tämän vuoden keväästä lähtien työskennelty uuden kosteudenhallintakoulutuksen parissa. Tavoitteena on koulutuksen avulla lisätä työmaa-aikaista kosteudenhallintaosaamista ja vahvistaa laadukasta rakentamista.

Koulutuksesta on tulossa selkeä ja käytännönläheinen: verkkokoulutuksen käyneellä on ymmärrys kosteudenhallinnan lainalaisuuksista ja välineitä tehdä terveitä rakennuksia.

Laaja aihe, paljon painavaa asiaa

Aineistoa ja verkkokoulutukseen tulevaa sisältöä on syksyn mittaan koottu, karsittu ja testattu yhdessä ison asiantuntijajoukon kanssa. Tiivistämistä on tarvittu, jotta koulutuksesta tulee juuri sopivan laajuinen niin kestoltaan kuin sisällöiltään.

Asiantuntijoiden antama kiittävä palaute, pitkät vinkkilistat ja hyvät ohjeet kurssin toiminnallisuuksien ja esitystavan kehittämiseksi siivittävät koulutuskokonaisuuden tekoa loppuvuodesta. Joulukuussa saadaan vielä lisää palautetta, kun kokonaisuus käy työmailla testattavana ennen viimeistelyä.

Koska kosteudenhallinta on kaikkien asia, tulevan verkkokurssin toivotaan ja uskotaan löytävän paikkansa alalla.

Alkuvuodesta 2020 julkaistava koulutus

  • Selkeä ja käytännönläheinen verkkokoulutus kosteudenhallinnasta rakennustyömaalla
  • Kohderyhmänä on ensimmäisessä vaiheessa rakennusyritysten henkilöstö sekä aliurakointi
  • Koulutushankkeessa on mukana 14 rakennusliikettä, jotka osallistuvat hankkeeseen tuomalla hyvät käytänteensä ja materiaalinsa sisältötyöryhmän käyttöön
  • Koulutuksen tuottaa Rakennusteollisuus RT ry, Suomen Rakennusmedia Oy ja Rakennusteollisuuden Koulutuskeskus RATEKO

Katso myös

Anni Autere-Kesti  apulaisrehtori

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä