TET-harjoittelu voi toimia ponnahduslautana tulevaisuuden unelma-ammattiin 

Kasi- ja ysiluokkalaisille suunnattuja TET-harjoitteluja järjestetään keväisin ja syksyisin. RT:llä työelämään kävi huhtikuussa tutustumassa 8-luokkalainen Petja Kuronen ”Lahesta”.  

Petja pääsi vierailemaan myös Eduskuntatalossa.

Petja Kuronen tutustui huhtikuussa RT:ssä rakennusteollisuuden vaikuttamis- ja vetovoimatyöhön sekä viestintätehtäviin. Kasiluokkalaisen TET-harjoittelujakso oli viikon mittainen ja työpäivät kuusituntisia. Koska työmatka oli Lahdesta Helsingin keskustaan, myös matkat sisältyivät työpäivään.  

”Työelämään tutustumisjakso on yläkoululaisille erinomainen keino tutustua erilaisiin työpaikkoihin ja -tehtäviin. Yritykset saavat paitsi katsauksen nuorten odotuksista työelämään myös oivan tilaisuuden oppia uusia asioita nuorisolta. TET-harjoittelu voi toimia myös ponnahduslautana alalle tutustumiseen, kun on aika hakea tulevaisuuden kesätyö- ja opiskelupaikkoja”, tiivistää yhteiskuntasuhdepäällikkö Lauri Pakkanen TET-harjoittelun merkityksen. Hän toimi myös Petjan pääasiallisena ohjaajana viikon aikana.  

Viikon aikana uppouduttiin vetovoimaviestintään ja tutustuttiin vaikuttamistyöhön 

Petja osallistui muun muassa koulutus- ja osaamistiimin kuukausipalaveriin, jossa esitteli maanantaipäivän aikana tekemäänsä TikTok-katsausta. Samalla hän sparrasi meitä konkareita ymmärtämään kanavan logiikkaa. Petjan mukaan nuorisolle toimivat parhaiten hauskat ja jopa “kreisit” videot. Niissä pitää olla myös jokin koukku, esimerkiksi mielenkiintoinen työvaihe ja taustalla hyvä musiikki. 

Torstaina Petja tutustui netissä jäsenyritysten erilaisiin urasivuihin ja -tarinoihin sekä kertoi niistä havaintonsa. Iltapäivällä otettiin vielä yhteys Eteläranta 10:n konttorilta Ouluun ja loppupäivä vierähtikin maailman suurimmassa virtuaalisessa yritysvierailutapahtumassa. Loistavasta viestintäsparrauksesta ja aktiivisesta osallistumisesta Petja ansaitsi päivän päätteeksi viestinnän papukaijamerkin. TET-viikko huipentui Eduskuntatalolla vierailuun. 

Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki.

Petjan TET-viikko (klo 9–15 työmatkat sisältyvät päivään) 

Maanantai
RT:n yleisesittely
RT:n vetovoimatyö ja TikTok-esitelmän teko 

Tiistai 
TikTokin esittely
Osallistuminen osaaminen ja koulutustiimin kokoukseen 

Keskiviikko 
Teams-kokous ja TikTok-esityksen viilaus palautteiden pohjalta
Somevideoiden analysointia  

Torstai
RT:n viestintään tutustuminen
Yritysten urasivuihin tutustuminen ja esityksen koonti
Virtuaalinen yritysvierailupäivä ja havainnot päivästä 

Perjantai
Tutustuminen edunvalvontaan
Vierailu eduskunnassa ja osallistuminen asiantuntijakuulemiseen liikenne- ja viestintävaliokunnassa

Ohje jäsenyrityksille TET-harjoittelujaksoon 

 

Työelämään tutustumisjaksot järjestetään kaikkien peruskoulujen yläasteilla. Jaksoja on sekä keväisin että syksyisin ja ne ovat pituudeltaan 1–2 viikkoa. Nuori on vakuutettu koulun puolesta jakson ajan, eikä hänelle makseta jaksosta palkkaa. Tavoitteena on tukea nuorta ammatinvalintaan ja jatkokoulutukseen liittyvissä asioissa. Mielikuva rakennusalasta ja yrityksestä, jossa nuori tutustumisjaksonsa suorittaa, ei rajoitu pelkästään TET-jakson käyneeseen nuoreen, vaan kulkeutuu hänen mukanaan perheeseen ja ystäville.  

Löydät nettisivuiltamme mallilukujärjestyksen, jota voi soveltaa työmailla ja toimistoilla. 

Lue lisää TET-harjoittelusta

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä