Maailman suurin virtuaalinen yritysvierailupäivä lapsille ja nuorille järjestään Oulussa 18.4.2024

Työn Taitaja -ohjelma, Oulun Rakennusklusteri ja Rakennusteollisuus RT sekä sen jäsenyritykset järjestävät maailman suurimman virtuaalisen yritysvierailupäivän lapsille ja nuorille. Tapahtumaan on jo noin 6 700 ilmoittautunutta.

Virtuaalisen yritysvierailupäivän tavoitteena on tehdä rakennusala ja sen tarjoamat uramahdollisuudet tutuksi varhaiskasvatuksen, peruskoulun, lukion ja ammatillisen toisen asteen lapsille ja nuorille.

Vierailupäivä lähetetään livenä Oulun kaupungin YouTube-kanavassa. Livestudio sijaitsee Oulun Välkkylässä Laptin rakentamassa opiskelijatornitalo Unossa. Verkkovierailuihin voi osallistua paikkakunnasta, iästä ja koulutustaustasta riippumatta. Yksittäisen verkkovierailun kesto on 30 – 45 minuuttia.

Vierailupäivän aikana lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan eri rakennusalan oppilaitoksiin, yrityksiin ja ammatteihin. Heille kerrotaan muun muassa uratarinoiden avulla millainen on tyypillinen työpäivä, millaisia taitoja eri tehtävissä tarvitaan sekä millaisilla oppiainevalinnoilla ja opinnoilla voi työllistyä alalle.

Tapahtuman toteutuksessa ovat mukana Pohjois-Suomen Rakennusklusteri ja Rakennusteollisuus ry. RT:n edustajana livestudiolla on Talonrakennusteollisuuden aluepäällikkö Juha Mäntynen. Rakennusteollisuus RT:n jäsenistä ovat mukana Skanska, YIT, Lapti, NCC ja VRJ-Group. Arkkitehtuuria ja rakennetun ympäristön suunnittelua esittelevät UKI Arkkitehdit, Sweco ja A-Insinöörit. Koulutuksenjärjestäjiä edustavat Koulutuskuntayhtymä OSAO, Oulun ammattikorkeakoulu OAMK ja Oulun yliopisto.

Lisätietoja

Juha Mäntynen, aluepäällikkö, Talonrakennusteollisuus ry, Pohjois-Suomi ja Lappi, p. 050 548 1692 tai juha.mantynen(at)rt.fi
Tiina Haapaniemi, asiantuntija, BusinessOulu, Oulun kaupunki p. 050 302 3196 tai tiina.haapaniemi(at)businessoulu.com

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä