Rakennusalan yliopistojen strategiaseminaarista konkreettisia toimia

Rakennusteollisuus RT:n järjesti jo kolmannen kerran strategiaseminaarin rakennetun ympäristön yliopistojohdolle. Kolme teemaa nousi muita korkeammalle.

Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell puhumassa strategiaseminaarissa.

Tilaisuus keräsi runsaasti osallistujia Aallon, Tampereen, Oulun ja Lappeenrannan yliopistoista. Vuoropuhelun tuloksena syntyi monia konkreettisia toimia yhteistyön kehittämiseksi.

Tilaisuudessa painotettiin tarvetta synnyttää uudenlaista yhteistyötä yliopistojen ja yritysten välillä unohtamatta nykyisiä tilaisuuksia ja foorumeita. Näin saadaan korostettua paremmin eri yliopistojen omia painotuksia sekä kehitettyä opetussisältöjä.

Toinen selkeä panostusalue on TKI-rahoituksen kasvattaminen ja nykyistä laajempi Business Finlandin ja EU:n rahoitusinstrumenttien hyödyntäminen.

Kolmantena teemana esiin nousi kansainvälisten osaajien ja opiskelijoiden parempi integrointi Suomeen.  Tähän liittyen päätettiin perustaa erillinen ryhmä, jossa mietitään toimenpiteitä, joilla integroitumista voidaan helpottaa sekä suomalaisiin rakennusalan yrityksiin että koko yhteiskuntaan. Tulevaisuusvuoropuhelussa korkeakoulujen ja yritysten yhteistyölle on löydetty jo konkreettisia keinoja.

Tilaisuus koettiin hyvin hyödylliseksi osallistujien kesken, joten RT on sitoutunut jatkamaan tätä perinnettä sekä vuoropuhelua yliopistojen kanssa myös tulevina vuosina.

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä