Antti Aaltonen

Johtaja, rakentamisen kehittäminen

Antti Aaltonen

Johtaja, rakentamisen kehittäminen

Vastuualueet

RT:n strategia ja toiminnan kehittäminen, tuottavuus, digitalisaatio, laatu, TKI, yliopistoyhteistyö, korjausrakentaminen, KIRAHub, KIRA-Kasvuohjelma

Liitto/yksikkö

Rakennusteollisuus RT

Osoite

PL 381 (Eteläranta 10), 00131 Helsinki

Töissä

Olen RT:n johtoryhmässä ja vastaan RT:n strategiasta sekä sen saamisesta tekemiseksi ja osaksi joka päiväistä toimintamme. Vastuullani on myös sisäinen ”Vaikuttavampi RT”- kehitysohjelma. Tuon rakentajan näkökulmaa johtoryhmätyöskentelyyn. Tärkein tehtäväni on kuitenkin löytää tapoja kehittää rakentamisen tuottavuutta sekä laatua läpi rakentamisen arvoketjun. Keinoja tuottavuuden ja laadun parantamiseen kehitetään yhdessä RT:n digiryhmän että Talonrakennusteollisuuden kehitysryhmän kanssa. Vastuullani on RT:n rakentamisen kehittäminen -tiimi, joka aktiivisesti pyrkii löytämään koko rakennusteollisuuden näkökulmasta keinoja edesauttaa alan kehittymistä. Olen myös mukana useassa muussa RT:n läpileikkaavassa tiimissä sekä esimerkiksi Ukrainan jälleenrakentamiseen valmistautuvissa työryhmissä RT:n edustajana.

Raksalla

Minulla on melko perinteinen rakentajatausta: löytyy sekä sukurasitetta että kesätyöt raksalla haalarihommissa. Rakennusalan konkreettisuus viehätti siis jo nuorena, ja hainkin vuonna 2003 opiskelemaan silloiseen Tampereen Teknilliseen Yliopistoon. Urapolkuni alussa toimin opiskelujen ohella Lemconissa kesämestarina ja projekti-insinööriharjoittelijana. Valmistumisen jälleen aloitin 2010 SRV:llä projekti-inssinä, kunnes vuonna 2013 siirryin Kiinaan UPM:n Panda-projektiin vanhemmaksi projekti-insinööriksi. Sieltä palattuani palasin takaisin SRV:lle projektipäälliköksi ja sain johdettavakseni mielenkiintoisia hankkeita niin toimitila- kuin asuntopuolelta sekä uudis- että korjausrakentamisen parista. Olen ollut aina kiinnostunut alan kehityksestä sekä oman toiminnan kehittämisestä ja ehkäpä siitä syystä myös sain mahdollisuuden työskennellä yrityksen kehitysjohtajana. Pitkän SRV-urani jälkeen aloitin lokakuussa 2021 vastaavan tyyppisissä tehtävissä RT:llä. Täällä minua viehättää ajatus siitä, että pääsen sekä vaikuttamaan että kehittämään koko rakennusalan toimintaa.

Vapaalla

Vapaa-ajalla tykkään liikkua, erityisesti ulkona: kesäisin lenkkeillen, suunnistaen, vaellellen sekä fillaroiden, myös työmatka Meilahdesta sujuu polkupyöräillen. Talvisin tulee hiihdettyä sekä lasketeltua rinteissä että rinteiden ulkopuolella. Kuitenkin se kaikista suurin intohimo on ollut matkustaminen yhdessä vaimoni kanssa. Toiveissa on joku päivä löytää ”se” täydellinen mökki, jonne voi hiljentyä hektisen arjen keskellä.

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä