10 kysymystä Kirsi Palviaiselle

Kirsi Palviainen aloitti Talonrakennusteollisuus ry:n toimitusjohtajana syyskuun lopussa 2024. Hän siirtyi RT:hen Skanska Oy:n lakiasiainjohtajan tehtävästä.

  1. Kuvaile kolmella sanalla, millaisen toimitusjohtajan Talonrakennusteollisuus sinusta saa?
    Innostuneen, asiantuntevan ja huumorintajuisen.
  2. Mikä sai sinut palaamaan Talonrakennusteollisuuden ja RT:n leipiin?
    Tämähän on oma ”kasvattajaseurani” ja oli ilo palata monestakin syystä. Täällä tehdään tärkeää työtä. Meillä on mukava työporukka ja valtava määrä tärkeitä asioita hoidettavana, kuten YSE-neuvottelut ja merkittäviä lainsäädäntöhankkeita, jotka kiinnostivat. Haluan olla myös mukana kehittämässä jäsenpalveluita ja auttamassa jäsenten liiketoimintaa.
  3. Olet aloittanut työurasi varrella kahdesti Skanskalla ja nyt kolmannen kerran RT:llä. Kertooko tämä mielikuvituksen puutteesta vai jostain ihan muusta?
    Tulin alun perin rakennusalalle suoraan oikiksesta vuonna 1998, koska ala tuntui kiinnostavalta ja tärkeältä. Olen ylpeä tästä alasta. Alalla on vetovoimaa.
    En ole koskaan varsinaisesti havittelemalla havitellut ”pomon” paikkoja. Olen yrittänyt tehdä mahdollisimman hyvää työtä ja olen ollut siitä aidosti kiinnostunut. Tämä on huomattu ja olen saanut mahdollisuuksia kasvaa ja siirtyä erilaisiin tehtäviin niin liitossa kuin Skanskalla. Olen kiitollinen saamastani kokemuksesta. Aion tehdä parhaani myös nykyisessä tehtävässäni.
  4. Mitkä ovat tärkeimmät oppisi jäsenyrityksen johtotehtävistä uuteen rooliisi?
    Olen oppinut paljon tästä alasta ja ihmisistä. Skanskan johtoryhmässä meillä oli erittäin hyvä psykologinen turvallisuus. Pystyimme hyvin hyödyntämään erilaisia näkemyksiä ja tekemään hyviä päätöksiä. Tämä on tärkeää myös liitossa. Tunnen alan hyvin ja uskon, että pystyn ymmärtämään sen, mistä jäsenyrityksille on apua.
    On tärkeää, että toiminnalla on tarkoitus ja sillä on selkeät prioriteetit. Suuntaa on myös voitava tarkastella, kun toimintaympäristö tai jäsenten tarpeet muuttuvat. Meillä on paljon erikokoisia ja eri puolella maata toimivia yrityksiä. Tehtävämme on huomioida kaikkien tarpeet.
  5. Mihin tahdot nyt eniten vaikuttaa rakennusteollisuuden edustajana?
    Kaikkiin tärkeisiin teemoihimme, kuten lainsäädäntöhankkeisiin ja sopimusehtoihin, työturvallisuuteen ja alan houkuttelevuuteen.
    Meidän pitää myös vaikuttaa siihen, että rakentamisen määrää voitaisiin kasvattaa ja pääsisimme pois suhdannekuopasta.
  6. Mitä asioita haluaisit muuttaa rakennusalalla?
    Meillä on huoli osaavan työvoiman riittävyydestä jatkossa. Meidän pitää panostaa siihen, että nuoret otetaan hyvin vastaan työmailla ja yrityksissä ja panostetaan perehdytykseen.
    Uskon, että myös työturvallisuus kehittyy edelleen merkittävästi ja siihen kannattaa panostaa.
  7. Mitä odotat uudelta työltäsi?
    Odotan mielenkiintoisia tehtäviä. Odotan myös yhteistyötä jäsenten, tiimin ja yhteistyökumppaneiden kanssa.
  8. Minkälaisessa talossa asut itse ja kenen kanssa?
    Asumme Nurmijärvellä omakotitalossa puolison kanssa. Lapset ovat aikuisia ja asuvat jo omillaan. Meillä oli kaksi koiraakin, mutta molemmat jouduttiin lopettamaan hiljattain. Nyt ulkoilutan välillä kummikoiraa ja rapsuttelen työkavereiden koiria, jotka käyvät toimistolla.
  9. Missä ja miten löysäät nutturan?
    Liikun useamman kerran viikossa. Käyn jumpassa ja kuntosalilla. Koirat ja hevoset ovat olleet aina tärkeitä asioita elämässäni. Minulla on ollut useampi oma hevonenkin, mutta enää ei ole yhtään. Ratsastus on edelleen rakas laji, ja sen kautta olen saanut paljon ystäviä.
    Olen mielelläni myös kotona tai ystävien kanssa tekemättä mitään erityistä. Jätän välillä puhelimen kotiin ja käyn metsässä kävelyllä tai lukemassa kirjastossa lehtiä.
  10. Millaisia terveisiä lähetät
    …Talonrakennusteollisuuden ja RT:n koko henkilöstölle?
    Odotan kovasti yhteistyötä kaikkien kanssa. Meillä on todella osaava ja mukava tiimi ja tärkeä tehtävä. On ilo olla mukana ja tehdä töitä kanssanne.
    …jäsenyrityksille?
    Olemme täällä nimenomaan teitä varten. Alaan vaikuttavaa lainsäädäntöä tehdään kaiken aikaa. Me viemme valmisteluun alan näkemykset, vaikutamme aktiivisesti ja kerromme yrityksille, mitä muutoksia on tulossa ja miten ne vaikuttavat.
    Jäsenpalveluissa pyrimme mahdollisimman konkreettiseen palveluun. Siihen sisältyvät muun muassa neuvonta, tiedotus tärkeistä asioista, koulutukset ja malliasiakirjat. Aluepäälliköidemme ja piiriemme kautta tunnemme myös paikalliset yhteistyökumppanit ja pystymme olemaan lähellä jäsenyrityksiämme.
    Käyttäkää aktiivisesti jäsenpalveluita ja antakaa palautetta.
    …muille sidosryhmillemme, kuten kira-alan muille toimijoille ja poliittisille päättäjille?
    Tavataan pian ja jatketaan hyvää yhteistyötä.

Katso myös:

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä