Nimitysuutinen: Jukka Sarhimaa Rakennusteollisuus RT:n työmarkkinajohtajaksi

Rakennusteollisuus RT on nimittänyt työmarkkinajohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi oikeustieteen maisteri, varatuomari Jukka Sarhimaan. Hän aloittaa tehtävässään syksyllä myöhemmin täsmennettävänä ajankohtana.

Jukka Sarhimaa siirtyy RT:hen työ- ja elinkeinoministeriöstä, jossa hän on toiminut työministeri Arto Satosen erityisavustajana ja vastannut työllisyys ja toimivat markkinat -osastolle kuuluvista asioista. Aiemmin Sarhimaa on työskennellyt muun muassa Metsäteollisuus ry:ssä työelämäasioista vastaavana johtajana, Kemianteollisuus ry:ssä, yrittäjänä sekä henkilöstöjohdon tehtävissä Stora Ensossa.

Rakennusteollisuus RT:n työmarkkinajohtajana Sarhimaa vastaa rakennusalan työmarkkinatoiminnasta ja työehtosopimusneuvotteluista, työelämän kehittämishankkeista, jäsenyritysten työsuhdepalveluiden kehittämisestä sekä alan vetovoiman edistämisestä yhdessä RT:n toimialojen asiantuntijoiden kanssa.

”Tulevaisuuden toimintaympäristöä rakennetaan joka päivä. Osaavalla, vastuullisella ja kestävästi kasvavalla rakennusteollisuudella on tässä merkittävä rooli. Odotan innolla rakentavaa yhteistyötä rakennusteollisuuden toimialojen yritysten, uusien kollegoiden, neuvotteluosapuolien ja muiden sidosryhmien kanssa”, Jukka Sarhimaa toteaa.

”Strategiamme päätavoitteisiin sisältyvät osaavan ja monimuotoisen työvoiman riittävyys sekä toimivat työmarkkinat ja turvallinen työelämä. Jukka Sarhimaalla on työhön erinomaiset lähtökohdat työelämäasioiden sekä työlainsäädännön monipuolisen ja vahvan osaamisen ansiosta. Hänellä on kokemusta neuvottelutoiminnasta ja työsuhdeasioiden hoitamisesta sekä elinkeinoelämän järjestöjen asiantuntijatehtävistä EU-tasoa myöten”, Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell sanoo.

RT:n työmarkkinajohtajana viime vuodet toiminut Kim Kaskiaro jää eläkkeelle syyskuun lopussa. Kaskiaro on työskennellyt samalla pitkään myös Talonrakennusteollisuus ry:n toimitusjohtajana, jossa tehtävässä häntä seuraa Kirsi Palviainen.

Lisätietoja:
Aleksi Randell, toimitusjohtaja, 0400 500 822
Merja Vuoripuro, viestintäjohtaja, 040 587 2642

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä