Jukka Sarhimaa nimitetty Rakennusteollisuus RT:n työmarkkinajohtajaksi

Rakennusteollisuus RT:n työmarkkinajohtajana ja johtoryhmän jäsenenä aloittaa syksyllä oikeustieteen maisteri, varatuomari Jukka Sarhimaa.

Jukka Sarhimaa siirtyy RT:hen työ- ja elinkeinoministeriöstä, jossa hän on toiminut työministeri Arto Satosen erityisavustajana ja vastannut työllisyys ja toimivat markkinat -osastolle kuuluvista asioista. Aiemmin Sarhimaa on työskennellyt muun muassa Metsäteollisuus ry:ssä työelämäasioista vastaavana johtajana, Kemianteollisuus ry:ssä, yrittäjänä sekä henkilöstöjohdon tehtävissä Stora Ensossa.

Rakennusteollisuus RT:n työmarkkinajohtajana Sarhimaa vastaa rakennusalan työmarkkinatoiminnasta ja työehtosopimusneuvotteluista, työelämän kehittämishankkeista, jäsenyritysten työsuhdepalveluiden kehittämisestä sekä alan vetovoiman edistämisestä yhdessä RT:n toimialojen asiantuntijoiden kanssa.

”Tulevaisuuden toimintaympäristöä rakennetaan joka päivä. Osaavalla, vastuullisella ja kestävästi kasvavalla rakennusteollisuudella on tässä merkittävä rooli. Odotan innolla rakentavaa yhteistyötä rakennusteollisuuden toimialojen yritysten, uusien kollegoiden, neuvotteluosapuolien ja muiden sidosryhmien kanssa”, Jukka Sarhimaa toteaa.

”Strategiamme päätavoitteisiin sisältyvät osaavan ja monimuotoisen työvoiman riittävyys sekä toimivat työmarkkinat ja turvallinen työelämä. Sarhimaalla on työhön erinomaiset lähtökohdat työelämäasioiden sekä työlainsäädännön monipuolisen ja vahvan osaamisen ansiosta. Hänellä on kokemusta neuvottelutoiminnasta ja työsuhdeasioiden hoitamisesta.  Hän on työskennellyt myös EK:n Brysselin-toimistossa työlainsäädännön asiantuntijana EU-edunvalvonnassa”, Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell sanoo.

”Sarhimaa täydentää hyvin RT-liittoyhteisössämme jo olevaa vankkaa osaamista. Hän on työlainsäädäntö- ja työmarkkinavaikuttamisen ammattilainen, jolla on laajasti kokemusta niin työantajajärjestöistä kuin yrityksistäkin sekä valtionhallinnon huipulle ulottuvat kattavat verkostot. Hän on vastannut myös toimialatason osaamisen kehittämisestä ja vetovoimatyöstä. Meidän nykyisillä asiantuntijoillamme ja johdolla on puolestaan lisäksi syvällinen rakennusalan, jäsenyritystemme ja työehtosopimustemme tuntemus.”

Koska Sarhimaa on viimeksi toiminut valtionhallinnossa poliittisena erityisavustajana, hänellä on ensin karenssiaika, jona aikana ei voi aloittaa uutta työtä. Hän aloittaa tehtävässään syksyllä myöhemmin täsmennettävänä ajankohtana.

RT:n työmarkkinajohtajana viime vuodet toiminut Kim Kaskiaro jää eläkkeelle syyskuun lopussa. Kaskiaro on työskennellyt samalla pitkään myös Talonrakennusteollisuus ry:n toimitusjohtajana, jossa tehtävässä häntä seuraa Kirsi Palviainen.

Lisätietoja:
Aleksi Randell, toimitusjohtaja, 0400 500 822

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä