Marko Sundholm palkittiin ProLVI-mitalilla

LVI-alan tunnustuspalkinnon ProLVI-mitalin sai tänä vuonna Oras Oy:n Director, Sales Nordic & Baltics Marko Sundholm. Palkinto jaetaan alalla merkittävää työtä tehneelle henkilölle, ja sen myöntää Talotekninen teollisuus ja kauppa ry.

Marko Sundholmin merkittävä ura LVI-alalla on painottunut myyntiin ja markkinointiin. Sundholm on Otaniemen kasvatteja, ja koulutukseltaan diplomi-insinööri. Sundholm löysi Oras Oy:n palvelukseen jo pian valmistumisensa jälkeen, vastaten aluksi tuotantolinjasta, mutta siirtyen pian myyntitehtäviin ja muun muassa avainasiakaspäälliköksi. Oras Country manageriksi Sundholm nousi vuonna 2008. Vuonna 2019 vastuualue laajeni käsittämään Pohjoismaiden ja Baltian myynnin, ja näissä tehtävissä hän toimii edelleen. Sundholm on ollut aktiivisesti mukana myös alan yhdistysten toiminnassa. Hän toimii tällä hetkellä Talteka ry:n hallituksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana sekä LVI-numero Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

Kollegat kuvailevat Sundholmia ihmisläheiseksi, kuuntelevaksi johtajaksi, joka antaa mielellään toisten loistaa tekemättä itsestään numeroa. Palkittu itse vahvistaa myös kiinnostuksensa painottuvan ihmisten kanssa toimimiseen, ongelmien ratkomiseen ja kompromissien löytämiseen. Lähes koko uransa Oras Oy:llä tehneenä Sundholm kiittelee myös työnantajaansa, jossa pitkät työurat ovat vahvuus.

”Minulle toimialan ykkösbrändin edustaminen on tarkoittanut myös mahdollisuutta luoda kestäviä ja luottamuksellisia suhteita sekä kollegoihin että asiakkaisiin”, Sundholm summaa.

Palkinnon jakoi tänä vuonna tilaisuutta isännöinyt, Ahlsell Oy:n toimialajohtaja Juha Hagström.

”Marko on tehnyt huomattavan uran LVI-alalla ja on aktiivisella toiminnallaan edistänyt merkittävästi alan positiivista kehitystä. Hän on vaikuttanut keskeisissä rooleissa niin LVI-teollisuudessa kuin järjestötoiminnassa, ja pitkäjänteisellä panoksellaan edistänyt koko alan tulevaisuutta. Markoa arvostetaan ennen kaikkea ammattitaitoisena, osaavana ja miellyttävänä henkilönä”, Hagström kuvaili palkinnonsaajaa.

ProLVI-mitali myönnetään henkilölle tai yhdistykselle, joka yhteisen käsityksen mukaisesti on aikaa ja vaivaa säästämättä työskennellyt LVI-alan parhaaksi. Mitali jaetaan LVI-alan vuosittaisessa Putkipörssi-tapahtumassa, ja mitalin myöntää Talotekninen teollisuus ja kauppa ry. ProLVI-mitalia on jaettu vuodesta 1985 lähtien.

Aiempien vuosien ProLVI-palkittuja:

  • 2022 Mikael Strandell, toimitusjohtaja Oy Grundfos Pumput Ab
  • (vuonna 2021 ja 2020 palkintoa ei jaettu)
  • 2019 Jorma Grönholm, varatoimitusjohtaja (eläkkeellä), Fläkt Group
  • 2018 Henri Juva, hallituksen jäsen, Quattro Mikenti Group
  • 2017 Gunilla Laiho, myyntijohtaja, Rettig Lämpö Oy
  • 2016 Heikki Laiho, hallituksen pj, Heikki Laiho Oy
  • 2015 Esko Mäntyniemi, Country Manager, IDO Kylpyhuone Oy
  • 2014 Jyri Luomakoski, toimitusjohtaja, Uponor Oyj
  • (vuonna 2013 palkintoa ei jaettu)
  • 2012 Helena Säteri, ylijohtaja, ympäristöministeriö
Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä