Kotitalousvähennyksen laajentaminen budjettiriihessä – tärkeä työllisyyden ja tasavertaisuuden edistämiskeino otettava käyttöön

Hallitus kokoontui tänään neuvottelemaan ensimmäisestä budjetistaan. Nyt on rakentavien päätösten aika, sillä rakennusalan tilanne on hälyttävä. Yksi nopea keino lisätä korjaushankkeiden aloituksia on laajentaa kotitalousvähennys koskemaan myös taloyhtiöitä.

Valtiovarainministeriön ja ympäristöministeriön syyskuussa asettaman työryhmän tavoitteena onarvioida asuntorakentamisen suhdannetilannetta ja sen vaikutusta talouden kehitykseen. Työryhmä on käsitellyt yhtenä keinona kotitalousvähennyksen laajentamista koskemaan taloyhtiöitä.

 ”Asuinrakennusten korjaustarve on jopa kahdeksan miljardia euroa, ja tarve kasva joka vuosi rakennuskantamme ikääntyessä. Olemmekin jo pitkään ajaneet kotitalousvähennyksen laajennusta, sillä se edistäisi työllisyyttä, tasavertaisuutta ja kiinteistökannan energiatehokkuutta, ja pienentäisi huolestuttavaa korjausvelkaa”, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n toimitusjohtaja Mika Hokkanen sanoo.

Erittäin haastava rakennusalan suhdannetilanne ja taloyhtiöiden tiukentuneet rahoitushanat hidastavat tarpeellisiakin korjaustoimia. Nykytilanne myös asettaa taloyhtiöiden osakkaat perusteettomasti eriarvoiseen asemaan omakotiasujiin nähden.

”Omasta kodista huolehtiminen ja sen tukeminen ei saa olla asumismuodosta kiinni. Kotitalousvähennyksen laajennuksella edistettäisiin tehokkaasti remonttien toteuttamista ja kotitalouksien tasavertaisuutta2, Hokkanen toteaa.

Lisätietoja
Toimitusjohtaja Mika Hokkanen, mika.hokkanen@lvi-tu.fi, p. 050 448 1411
Viestintäpäällikkö Pipsa Hiltunen, pipsa.hiltunen@lvi-tu.fi, p. 0400 287 939

 Kuvateksti: Toimiva talotekniikka säästää energiaa ja lisää asumismukavuutta
Kuva: LVI-TU/Katri Haavisto, Sielukas Media

lvi-tu.fi

 

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä