Janne Aspisesta kolmoismitalisti 26. Rakentajagolfissa Joroisissa – Tomi Houtsonen kisan tarkin ilman tasoituksia

Talonrakennusteollisuus Itä-Suomen piirin 26. Rakentajagolfissa Joroisten Kartanogolfin hyvillä kentillä saatiin uusia ja tuttuja voittajia.


Rakentajagolfissa tiivis peliin keskittyminen irrotti ajatukset rakennusalan huolestuttavista näkymistä.

Pienimmällä lyöntimäärällä radan selvitti Muuramen Golfseuran ja Skanskan Tomi Houtsonen. Hän käytti 18 väylään 73 lyöntiä, mikä on neljä vähemmän kuin kotikentällään pelannut Kartanogolfin ja MP Kylmä Oy:n Hannu Antikainen. Kolmanneksi tullut RevontuliGolfin ja Buildercom Oy:n Janne Aspinen tarvitsi 78 lyöntiä.

Radan jälkipuoliskon kiri toi Aspiselle kuitenkin tasoituksellisen lyöntipelin voiton 67 nettolyönnillä (tasoitus 11). Antikainen oli hopealla 68 lyönnillä (9). Tarinagolfia edustava Rakentajagolfin superveteraani, RT Itä-Suomen ex-aluepäällikkö Veikko Matikainen ylsi kolmanneksi 69:llä (19).

Janne Aspinen, Hannu Antikainen ja Veikko Matikainen

Ensimmäisillä yhdeksällä väylällä Tomi Houtsonen teki kovaa tulosta vesiesteeseen joutumisesta huolimatta 34 lyönnillä, mutta tahti hieman hiipui loppua kohti. Niinpä hän putosi kisan selvästi pienimmällä, vain yhden lyönnin tasoituksella kahdeksanneksi 72 nettolyönnillä.

Jyväskyläläinen Tomi Houtsonen on voittanut useita Rakentagolf-kisoja, viimeksi viime vuonna Kareliagolfin radalla. Edellisessä Kartanogolfissa pelatussa kilpailussa 2020 hän oli toinen.

”Rakentajagolf on niin hyvin järjestetty ja mukava kilpailu, että olen osallistunut siihen ainakin kymmenkunta kertaa, usein hyvällä menestykselläkin.”

Tomi Houtsonen

”Golfia olen harrastanut 14-vuotiaasta eli 24 vuotta. Tasoitukseni on tänä vuonna kaikkien aikojen alhaisin 2,2, vaikka olen pelannut vain puolensataa kierrosta. Perhe- ja työelämä rajoittavat golfia, mutta toisaalta itselleni ovat riittäneet seurakisat ja tällaiset tutun porukan mittelöt. En ole lähtenyt tähtäämään korkeammalle tasolle, koska se vaatisi paljon suurempaa omistautumista pelaamiseen ja harjoitteluun”, kertoi Rakentajagolfin viime vuosien kärkipelaaja Houtsonen.

Jari Savolainen pistebogeyn ykkönen

Tarinagolfin Jari Savolainen ja Antti Juntunen löivät pistebogeyssä kaksoisvoiton. Tasoituksella 28 pelanneen Jari Savolaisen tulos oli 43 ja Antti Juntusen 42. Pronssille tuli Kartanogolfin ja Rakennusliike Avikainen Oy:n Seppo Avikainen 41 pisteellä.

Seppo Avikainen, Antti Juntunen ja Jari Savolainen

Naisten pistebogeyn voitti Leila Avikainen 35 pisteellä ennen Anita Lipsasta, 26. Molemmat edustavat Kartanogolfia ja ovat Rakentajagolfin uskollisia pelaajia sekä menestyjiä.

Leila Avikainen ja Anita Lipsanen

Icopal Katto Oy voitti joukkuekisan

Janne Aspisesta tuli Rakentajagolfin kolmoismitalisti joukkuekisan kakkossijalla Juha Aspisen ja Heikki Rouhemaan kanssa. Joukkuemestaruus meni kuitenkin viiden pisteen erolla Icopal Katto Oy:n pistebogeyn kaksoisvoittajille eli Jari Savolaiselle ja Antti Juntuselle sekä Sakari Pietilälle. Joukkuekisassa kolmanneksi ylsi ELEVE Oy:n kolmikko Tommi Heikkinen, Leevi Tuunainen ja Pertti Halonen.

Jari Savolainen, Sakari Pietilä ja Antti Juntunen

Erikoiskilpailujen voitot menivät pisimmän draivin eli aloituslyönnin 260 metriin tempaisseelle Tomi Houtsoselle sekä avauslyönti lähimmäs lippua -kisassa 2,71 sentin tuloksella Juha Vartiaiselle. Peräti 12 pelaajaa kukisti Kartanogolfin pro Tuomas Sistosen Beat the Pro -kisassa.

Kimmo Anttonen antoi pallolle kyytiä oikein olan takaa.

Pasi Pitkänen avasi Rakentajagolfin kauaskantoisella lyönnillä. Kaukokatseisuutta ympäristöasioissa hän viestitti Rakentajaseminaarissakin.

Teksti ja kuvat: Ilpo Lommi

 

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä