Huimaa draamaa viheriöllä – RT pöllytti hallitsevan Euroopan mestarin selvin lukemin

Suuren urheilujuhlan tuntua oli ilmassa Helsingissä Bolt-areenalla, kun RT:n futisjoukkue otti mittaa Eduskunnan urheilukerhon joukkueesta syyskuun pimenevässä ilmassa.

Rakentajien ja lainsäätäjien välinen jalkapallo-ottelu oli järjestyksessään jo toinen, joten ottelua voidaan kutsua jo varsinaiseksi perinteeksi. Viime syksynä pelattu ottelu päättyi tasan 4–4 varsinaisen peliajan jälkeen, ja jännittävän pilkkukisan jälkeen RT:n joukkue vei voiton Etelärantaan numeroin 5–4.

Puitteet ottelulle olivat ainakin erinomaiset. Bolt-areenan tekonurmi kimmelsi häikäisevien valojen loisteessa ja ukkosella ryyditetty rankkasade antoi lisäpontta niin pallolle kuin pelureillekin. RT:n joukkuetta luotsasi totutusti yksi Suomen kaikkien aikojen suurimmista jalkapallovalmentajista, Antti Muurinen.

RT:n sinipaitainen joukkue tuli vahvasti sisään peliin ja hallitsi peliä lähes suvereenisti ensimmäiset minuutit. Reiluuden nimissä on todettava, että kiireiset kansanedustajat saapuivat pelikentille hieman myöhässä, ja EUK joutui aloittamaan pelin vajaalla kentällisellä.

Aina pallonhallinta ei tuo kuitenkaan toivottua lopputulosta. Ajassa 22 minuuttia RT:n toimitusjohtaja-maalivahti Aleksi Randell joutui kaivamaan pallon verkosta, kun EUK siirtyi 0-1 johtoon. Eurooppalaisen parlamentti­jalkapallon hallitseva mestarijoukkue ei tarvitse montaakaan paikkaa, kun se rankaisee vastustajaansa. Tällä kertaa pienen pieni lipsahdus puolustuslinjassa riitti, ja EUK:n ekonomisti Olli Kannas rankaisi kotijoukkuetta tarkalla sijoituksella alakulmaan.

Avausmaalin jälkeen pallonhallinta tasoittui hieman, vaikka RT jatkoi edelleen painostamistaan. Ajassa 30 minuuttia ja juuri ennen puoliaikavihellystä RT tasoitti ottelun upealla läpiajolla. EUK:n hyvin pelannut maalivahti Eetu Pernu oli voimaton, kun Rakennusliike Laptin Jukka Puolakka painoi pallon maaliin vastaansanomattomasti.

Pikaisen hengähdystauon jälkeen peliä jatkettiin uudella energialla ja vointonnälällä. RT aloitti toisen puoliajan samoin kuin ensimmäisen lopetti; nimittäin maalinteolla. Toista puoliaikaa oli pelattu vasta kolme minuuttia, kun hirmuiseen vireeseen yltynyt Jukka Puolakka kaadettiin rangaistusalueen sisällä rangaistuspotkun arvoisesti. Lopputuloksena pallo 11 metriin ja tarkka sijoitus vasempaan alakulmaan: peli ansaitusti RT:lle 2-1.

Ottelun loppua kohden EUK:n penkin kapeus alkoi näkyä ja mestarijoukkueenkin meno alkoi hyytyä. RT:n kovakuntoiset rakentajat hyödynsivät leveää penkkiään ja saivat aina tuoreita jalkoja kentälle. Peli alkoi kääntyä yhä vahvemmin sinipaidoille, vaikka valkoisissa pelaavalla eduskunnallakin oli omat vaaralliset vastahyökkäyksensä.

Voittaja alkoi varmistua viimeistään kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun RT siirtyi 3-1 johtoon Jukka Puolakan kruunattua huikean peli-iltansa hattutempulla. Maalitehtailu jatkui vielä ottelun viimeiselle minuutille, jolloin joukkueen infrarakentajien lippua kannatteleva Mäntylä Yhtiöiden Emil Mäntylä painoi pallon vastustamattomasti maaliin. Ottelu päättyi lukemiin 4–1, kun sinipaitainen RT:n joukkue vei voiton laadukkaan ja tapahtumarikkaan trillerin jälkeen.

Voittojoukkuetta luotsannut Antti Muurinen kiitteli pelin jälkeen koko joukkueen yhtenäistä suoritusta.

”Joukkue pelasi hienosti ja yhtenäisesti koko ottelun ajan. Viime vuodesta on tapahtunut hurjaa kehitystä. Silloin voitto ratkaistiin vasta rangaistuspotkukisassa, kun tällä kertaa joukkue pystyi hallitsemaan palloa pelin alusta saakka. Pelivarmuus näkyi katsomoon saakka. Koko joukkue pelasi upean ottelun ja jokaisella pelipaikalla nähtiin taitavia pelaajia. Silti voi kyllä erikseen vielä mainita maalilinkomme Jukka Puolakan upean suorituksen. Hänellä oli maalivainu kohdillaan ja nopeudellaan rikkoi hyvin vastustajan puolustuslinjaa. Myös keskikentän kolmikko pelasi loistavasti ja puolustuslinjan johtaja Juuso Hietanen piti erinomaisesti linjan kasassa”, RT:n valmentaja Antti Muurinen kertoo.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Jukka Puolakka RT:n joukkueesta ja varmoja otteita esittänyt Eetu Pernu EUK:n joukkueesta.

Lopputuloksesta riippumatta molempien joukkueiden pelaajat poistuivat pukusuojiin hymyssä suin kovan, mutta rehdin matsin jälkeen. Uutta ottelua alettiin jo suunnitella, joten perinne varmasti jatkuu myös tulevaisuudessa. Nähtäväksi jää, jatkuuko RT:n voittoputki, vai saako EUK:n joukkue revanssinsa.

 

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä