Kuukauden jäsenyrittäjä on humaani vesihuollon kehittäjä

INFRAn jäsenyrittäjän Varpaisjärven Maansiirto ja Vesitekniikka Oy:n toimitusjohtaja Ari Huusko tietää, että inhimilliset arvot ovat tärkeitä myös liiketoiminnassa. ”VMSV on siitä oiva esimerkki”, painottaa Ari.

”Ihmisten asialla tässä ollaan. Haaveeni on, että yrityskulttuurimme olisi sellainen, että voisimme yhdessä jakaa elämän ilot ja surut. Yhdessä tekeminen ja onnistumiset ovat myös hienoja ja palkitsevia hetkiä”, Varpaisjärven Maansiirto ja Vesitekniikka Oy:n toimitusjohtaja Ari Huusko kuvailee

Myös lopputuotteet ovat ihmistä varten.

”Tehtävämme on rakentaa toimivampaa, kauniimpaa ja kestävämpää infraa. Toteutamme työmme aina huolellisesti ja ympäristöä kunnioittaen”, jatkaa Huusko.

VMSV:n asiakkaina ovat pääsääntöisesti kunnat ja kaupungit, kuntaomisteiset liikelaitokset ja yhtiöt sekä isot rakennusliikkeet ja kaivosyhtiöt. Yhtiön ydinosaamista on vesi- ja viemärilinjojen rakentaminen, vesistöjen alitukset sekä muut vesirakentamisen urakoinnit.

Kehittäminen verissä

Ari Huusko on koulutukseltaan tuotantotalouden diplomi-insinööri.

”Muutin aikoinani perhesyiden vuoksi Kuopion seudulle. Kun oman alan töitä ei löytynyt, ostin vähemmistöosuuden VMSV:stä”, kertoo Ari Huusko, kuinka päätyi yhtiöön.

”Olemme VMSV:llä erittäin innostuneita kehittämään uutta. Olemme muun muassa luoneet alalle Vesiyhteisö-foorumin. Foorumin ovat tervetulleita koko vesihuollon kirjo verkostoitumaan, vaihtamaan tietoa ja kehittämään vesihuoltoa. Foorumi on vielä kehitysvaiheessa ja otamme mieluusti palautetta vastaan”.

Yrityksessä on myös kehitetty työmaiden päästölaskentaa ja suunnitteilla on oma oppimisympäristö verkostoasentajille.

Kullanarvoista luottamusta

Ari Huuskolle on jäänyt mieleen erityisesti Kittilän kultakaivokselle tehty ylijäämävesien purkuputkiurakka 2019–2020.

”Kyseessä oli ensimmäinen urakka kaivosteollisuudelle ja ensimmäinen Lapissa. Urakassa oli tiukka aikataulu, ja alitimme muun muassa kolme vesistöä. Asensimme 23 kilometriä uutta 710 millistä PEH-putkea”, muistelee Huusko.

Ari Huusko on erityisen mielissään käynnissä olevasta Jyväskylän kaupungin Alva-yhtiöt Oy:n kanssa tehdystä kolmivuotisesta vesihuollon kunnossapidon sopimuksesta.

”Iso kaupunki on ulkoistanut vesihuollon kunnossapidon kokonaisuudessaan yhdellä toimijalle eli meille. Luottamus yritystämme kohtaan on suuri”, Huusko kertoo ylpeänä.

VMSV Oy:n toimitusjohtajuuden lisäksi Ari Huuskolla on kolme PK-sektorin hallituspaikkaa muilta toimialoilta.

VMSV liittyi INFRAan 2016

”Tein päätöksen liittymisestä INFRAan, koska haluan kehittää infra-alaa yhdessä muiden kanssa. Osallistumalla voin vaikuttaa kehityksen suuntaan ja saada aikaan ratkaisuja, jotka hyödyttävät kaikkia”, Ari kertoo.

”Jäsenpalveluista käytämme eniten laki- ja koulutuspalveluita. Esimerkiksi webinaarit ovat olleet käytännöllisiä. Hyödynnämme myös INFRAn sähköistä jäsenpalvelua, OmaINFRAa, ja olemme ladanneet esimerkiksi lomakepohjia sieltä.”

Vapaa-ajalla riittää vauhtia

”Viisi lasta ja heidän harrastuksensa pitävät huolen, että perheessä riittää säpinää. Nuorin lapsista on kolme ja vanhin 13”, huokaisee Huusko.

”Kesämökki on minun henkireikäni. Kun pääsen mökille lataamaan akkujani, jaksan taas tehdä työni mallikkaasti.”

FAKTAA YRITYKSESTÄ:
Varpaisjärven Maansiirto ja Vesitekniikka Oy (VMSV Oy)
Liikevaihto: vajaa 7 milj. €
Työntekijöitä: 55
Perustettu: 1976
Toimialat: maarakennus, vesirakennus, vesihuoltoverkostot
INFRAn jäsen vuodesta 2016
Lisää netissä: www.vmsv.fi

Toimitusjohtaja Ari Huusko

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä