Satakunnan alueen talonrakennustyömaiden välinen työturvallisuuskilpailu on ratkennut

Rakennustyömaiden välinen työturvallisuuskilpailu viime vuoden turvallisimmasta työmaasta Satakunnan alueella on ratkennut. Kilpailun voitti Skanska Talonrakennus Oy:n työmaa Pohjois-Porin Monitoimitalo.

Satakunnan alueella on järjestetty talonrakennustyömaiden välistä työturvallisuuskilpailua jo usean vuoden ajan. Arviointikriteereinä kilpailussa ovat olleet työmaiden TR-indeksit. Työmaamittaukset on tehnyt aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen Porin toimipisteen tarkastaja. Kilpailuaika on kalenterivuosi.

Skanska Talonrakennus Oy:n Satakunnan yksikön yksikönjohtaja Kimmo Korkiamäki iloitsee työmaan henkilöstön kanssa voitosta:

”Työturvallisuuskilpailu on onneksi tehnyt paluun Satakunnassakin muutaman vuoden koronatauon jälkeen. Pitkäjänteinen työ työturvallisuuden edistämiseksi on taannut meille hyvät lähtökohdat työmaan turvallisuusasioihin, ja olemme Skanskassa erittäin tyytyväisiä saamastamme tunnustuksesta. Jatkamme tätä työtä hyvällä ja kurinalaisella asenteella.”

”Pohjois-Porin Monitoimitalon työmaalla olemme onnistuneet hyvän työturvallisuuskulttuurin luomisessa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki työmaalla työskentelevät henkilöt ymmärtävät työturvallisuuden tärkeyden. Olemme panostaneet erityisesti yhteisiin työturvallisuuden riihitilaisuuksiin, joissa voi käydä avointa keskustelua haastavistakin asioista.”

”Meidän lisäksi sekä tilaajan edustajat että sivu- ja aliurakoitsijat yhdessä ovat lähteneet rakentamaan turvallista työympäristöä. Lisäksi koko toiminnan laatu organisaatiossamme on pyritty viemään sellaiselle tasolle, että työturvallisuus ei ole pelkästään yksi irrallinen elementti työmaan toimintaketjussa, vaan se synkronoituu koko rakentamisprosessiin yhtenä tärkeänä palasena.”

”Tämä voitto kertoo siitä, että työturvallisuusosaamisemme on erinomaisella tasolla. Satakunnan alueella on työskennelty jo yli 500 päivää ilman ainuttakaan poissaoloon johtanutta tapaturmaa, eli tällä voittavalla työmaallakin on onnistuttu välttämään kaikki työtapaturmat. Kiitokset työmaaorganisaatiolle sekä kaikille sidosryhmille sitoutumisesta turvallisen työympäristön toteutukseen.”

Kilpailun järjestäjät ja lisätietoa kilpailusta

  • Kimmo Lang, Talonrakennusteollisuus ry, 050 595 6422
  • Tarmo Keränen, Rakennusliitto ry, 040 717 0998
  • Tuuli Harjunpää, Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue

Satakunnan vuoden 2022 työturvallisuuskilpailun tulokset

1. Pohjois-Porin Monitoimitalo                             94,2
Skanska Talonrakennus Oy           

2. Kiinteistö Oy Porin Leijona – Peruskorjaus         91,8
Prepon Oy

3. Karin Kampus                                                       91,4
Hartela Länsi-Suomi Oy                    

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä