Uusi opas täydentää kiinteistöjen digiturvaohjetta

Kiinteistöjen turvallisuusjärjestelmien digiturvallisuus on herättänyt kysymyksiä eri toimijoiden keskuudessa. Vastauksia löytyy juuri julkaistussa Turvallisuusjärjestelmien digitaalinen turvallisuus -ohjeistuksessa. Se täydentää jo aiemmin julkaistua Rakennusten digitaalinen turvallisuus -ohjeistusta.

Uudessa Turvallisuusjärjestelmien digitaalinen turvallisuus -oppaassa kerrotaan perustason ohjeita kiinteistöjen turvallisuusjärjestelmien digitaalisen turvallisuuden huomioimiseksi. Tietoa löytyy palvelukokonaisuuden suunnitteluun, hankintaprosessiin, toteutukseen, käytön aikaan ja ylläpitoon. Julkaisu toimii yleisohjeena turvaprojekteihin osallistuville ja soveltuu käytettäväksi oppimateriaalina oppilaitoksissa.

Ohjetta ovat olleet suunnittelemassa Turva-alan yrittäjät ry, Sähköinfo oy, Huoltovarmuusorganisaation Digipooli ja Huoltovarmuusorganisaation Rakennuspooli, Traficom Liikenne- ja viestintävirasto Kyberturvallisuuskeskus ja Finanssiala ry.

Ohje on vapaasti käytettävissä ja jaettavissa, jos sen sisältöä ei muuteta ja lähde on mainittu.

Lisätietoja:

Ari Järvinen, projektipäällikkö (rakennetun ympäristön digitaalisen turvallisuuden asianhoitaja), Rakennuspooli, ari.jarvinen[at]rt.fi, p. 040 736 4253

Antti Nyqvist, Teknologiateollisuus ry, Digipooli, antti.nyqvist[at]teknologiateollisuus.fi, p. 040 861 9446

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä