Joensuulainen Olli Ryhänen on Vuoden Nuori Rakennusmestari 2022

Useissa vaativissa työnjohtotehtävissä toiminut joensuulainen Olli Ryhänen, 31, on valittu Vuoden Nuori Rakennusmestari -palkinnon saajaksi.

Hänet palkittiin Finnbuild-messuilla lokakuun alussa. Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL on jakanut huomionosoitusta vuodesta 2010 lähtien ansioituneelle nuorelle rakennusalan osaajalle.

Joensuulainen Olli Ryhänen (oik.) on Vuoden Nuori Rakennusmestari 2022. Kunniakirjaa ojentaa Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry:n toimitusjohtaja Maria-Elena Ehrnrooth, puheenjohtaja Jukka Lintunen kättelee. Kuva: RKL ry

Olli Ryhänen valmistui Tampereen ammattikorkeakoulusta rakennusmestariksi vuonna 2015. Hän on toiminut lukuisten kohteiden vastaavana työnjohtajana, muun muassa puurakenteisen hoivakodin työmaalla Lieksassa ja työmaamestarina Karsikon koulun muodoltaan vaativassa, apilan mallisessa uudiskohteessa. Nykyisin hän toimii Rakennustoimisto Eero Reijosen vastaavana työnjohtajana Sirkkalan Liikkumiskeskuksessa Joensuussa.

– Valtakunnallisesta tittelistä saa olla todella iloinen ja ylpeä. Kun tavallinen mestari tavanomaisesta rakennusyrityksestä palkitaan näin, tuntuuhan se hyvältä, kertoo Olli Ryhänen.

Vuoden Nuori Rakennusmestari tai -insinööri on työhönsä, työyhteisöönsä ja annettuihin työtehtäviin positiivisesti, ennakkoluulottomasti sekä innovatiivisesti suhtautuva henkilö, todetaan palkitsemisen perusteluissa.

– Olli Ryhänen on päämäärätietoinen, uusia haasteita hakeva ja itseään kehittävä nuori osaaja, joka on varhaisessa vaiheessa työuraansa saanut todella vastuullisia tehtäviä, kuvailee Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry:n puheenjohtaja Jukka Lintunen. Hän ojensi kiertävän palkintopokaalin ja voittajan kypärän Ryhäselle Finnbuild-messuilla.

Monessa roolissa ja isoissa vastuissa työmailla

Lintunen muistutti, että Itä-Suomessa rakennushankkeita tehdään pienemmällä mestariporukalla, kun tekijöistä on pulaa. Siten Ryhänenkin on toiminut samalla työmaalla vastaavan työnjohtajan, työmaamestarin sekä työmaainsinöörin saappaissa eli monessa roolissa ja isossa vastuussa. Olli Ryhänen on myös järjestöaktiivi ja johtaa Joensuun rakennusmestariyhdistystä.

Valtakunnallinen Vuoden Nuori Rakennusmestari tai -insinööri on Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL:n huomionosoitus, joka jaetaan vuosittain ansioituneelle nuorelle osaajalle. Huomionosoitus on julkinen tunnustus esimerkillisestä ja aktiivisesta työstä sekä rakentamiseen liittyvistä ansioista. Palkintoon kuuluvan opintomatkan lahjoittaa Rakennusmestarien Säätiö.

– Matka suuntautunee ensi vuonna Saksaan ja toivottavasti siellä Berliinin rakennusmessuille, missä on varmasti uraauurtavia innovaatioita rakentamiseen liittyen, toteaa Ryhänen.

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä