Vuoden katutyömaa valittiin Helsingissä – INFRAn jäsenet vahvasti esillä

Vuoden katutyömaa 2022 -kisassa jaettiin ykköspalkinto ja kaksi kunniamainintaa. Voittoisia työmaita yhdisti urakoitsijoiden osalta yksi asia: INFRA ry:n jäsenyys.

Kaisantunneli palkittiin Helsingin vuoden katutyömaana. Helsingin kaupungin järjestämässä kilpailussa etsitään työmaata, jossa muun muassa väliaikaiset kulkureitit, viestintä ja esteettömyys on hoidettu kadun käyttäjien näkökulmasta esimerkillisesti.

Arviointiraadin mukaan Kaisantunneli on siisti ja johdonmukainen työmaa, jolla on helppo liikkua haastavasta ympäristöstä huolimatta.

”Opasteisiin ja esteettömyyteen on panostettu monipuolisesti ja vuorovaikutus eri sidosryhmien kanssa on ensiluokkaista. Tästä esimerkkinä on erillinen tiedotus Näkövammaisten liitolle. Työmaan vaikutus on suuri, sillä alueella liikkuu päivittäin satojatuhansia ihmisiä”, sanoo raadin puheenjohtaja, tekninen johtaja Kari Pudas Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

”Turvallisuus kolmansien osapuolien näkökulmasta on esillä omissa palavereissamme. Keskustelemme säännöllisesti sidosryhmien kanssa, ja huomioimme saadun palautteen. Viestimme ennakkoon ja kulkureitit käydään läpi tarkistuskierroksilla. Näiden toimintatapojen lisäksi tarvitaan yhteistyötä ja hyvää asennetta. On hienoa, että tämä työ on huomattu ja voitimme!”, sanoo Kaisantunnelin projektinjohtaja Juha Viitala Destia Oy:lta.

Kaisantunnelin urakoitsijana on INFRAn jäsen Destia ja tilaajana Helsingin kaupunki. Työmaa palkittiin parhaana kaivutyömaana myös viime vuoden kilpailussa.

Kunniamaininnat kilpailussa saivat Suomenlinnan katujen peruskorjaus (Stara / Helsingin kaupunki; urakoitsijana INFRAn jäsen Katupojat) ja Kruunusillat (Kruunusillat-allianssi; alliansissa mukana INFRAn jäsenet YIT ja NRC Group). Suomenlinnan urakkaa kiiteltiin esimerkillisestä palveluasenteesta ja nopeasta reagoinnista palautteeseen. Kruunusillat sai kiitosta esimerkiksi lapsille suunnatuista työmaatauluista.

Lue Helsingin kaupungin tiedotteesta, miten arviointiraati sparrasi työmaita kilpailun aikana. INFRAa raadissa edustivat asiantuntija Kati Kaskiala ja INFRA Uudenmaan toiminnanjohtaja Panu Tuominen

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä