Tietoa, taitoa ja tyylikkyyttä Naantalin Asuntomessuilla

Naantalin Asuntomessut on houkutellut ihmisiä luonnonkauniille Luonnonmaalle tutustumaan rakentamisen uusiin ja kestäviin ratkaisuihin, keräämään oivalluksia fiksuista asumisen ratkaisuista sekä kartuttamaan asumistietouttaan. Rakennusalan toimijoille Asuntomessut tarjoaa puolestaan mahdollisuuden esitellä rakentamisen uusia innovaatioita, tilankäytön tuoreita oivalluksia, moderneja energiaratkaisuja ja tulevia trendejä.

Kuva: Viestintä / Asuntomessut

Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell vieraili kesäisessä Naantalissa, jossa hän tapasi Naantalin kaupunginjohtaja Laura Leppäsen, Varsinais-Suomen Maakuntajohtaja Kari Häkämiehen, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtajan Anna Tapion sekä projektipäällikkö Timo Tirrin. Keskustelua käytiin niin Asuntomessujen ympärillä kuin yleisemminkin rakennusalan ajankohtaisten asioiden äärellä.

RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell kehuu messukotien uudenaikaisia ratkaisuja, oivaltavaa suunnittelua ja rakentamisen korkeaa laatua. Randell painottaa Asuntomessujen merkitystä niin tavallisille ihmisille kuin alan yrityksillekin.

”Asuntomessut toimivat eräänlaisena luottamuksen rakentajana tässä ajassa. Ne ovat suurelle yleisölle tärkeä paikka kerätä ideoita ja syventää konkreettisesti omaa ymmärrystä erilaisista ratkaisuista. Ihmiset saavat messuilta tietoa uusista mahdollisuuksista ja sen myötä eväitä tehdä valintoja, joilla on pitkäaikaisia vaikutuksia. Luonnonmaalla korostuvat nykyajan ja myös tulevaisuudet trendit, kuten aurinkoenergia ja kotien moninaiset älyratkaisut”, Randell kertoo.

”Koko messualue kuin myös yksittäiset kohteet ovat laadukkaan suunnittelun lopputulosta. Osaavien ammattilaisten apu rakennushankkeen ensimetreiltä saakka on ensiarvoisen tärkeää onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi. Toivottavasti mahdollisimman moni omaan projektiin ryhtyvä oivaltaa suunnitteluammattilaisten käytön tärkeyden.”

Asuntomessuista uutta pöhinää kaupunkiin

Asuntomessut ovat merkittävä satsaus myös messukaupungille. Itse messualue on usein lähtölaukaus uudelle laajemmalle asuinalueelle. Näin on myös Naantalin Luonnonmaalla. Asuntomessut tuovat kaupungeille näkyvyyttä, vireyttä, elinvoimaa ja uusia asukkaita. Myös Naantalissa koetaan Asuntomessujen olevan monella tapaa vetovoimatekijä kaupungille. Naantalin kaupunginjohtaja Laura Leppäsen mukaan Asuntomessut ovat Naantalille elinvoimateko.

”Olemme lähteneet rohkeasti tekemään ’Kaikkien aikojen Asuntomessuja’ ja tämä tavoite näyttää toteutuvan. Asuntomessut nostavat Naantalin matkailumahdollisuuksia esiin ja lisäävät Naantalin vetovoimaa yritysten sijoittumisen näkökulmasta. Lisäksi saamme mahdollisuuden näyttää, miten upea 2020-luvun Naantali on. Tarvitsemme näkyvyyttä tuodaksemme esille, miten tärkeää E18-tien loppuunsaattaminen Naantalin satamaan asti on – onhan meillä täällä Skandinavian rahtiliikenteen tärkein satama, huoltovarmuussatama”, Leppänen selventää.

”Naantali haluaa palvella rakentajia yhteistyöhakuisesti, ratkaisukeskeisesti ja sujuvasti. Pyrimme kaupunkina siihen, että meitä lähestyttäisiin jo hankkeiden varhaisessa vaiheessa, jotta prosessi etenee mahdollisimman sujuvasti rakentajan – niin ammatti-, omakoti kuin kesämökkirakentajankin – kannalta. Yhteistyöllä löydämme jokaiselle sopivan ratkaisun”, Leppänen summaa.

Kesän kuumin kohtaamispaikka ja markkinointialusta

Asuntomessut ovat myös monille talovalmistajille ja muille alan yrityksille ainutlaatuinen tilaisuus esitellä tuotteitaan, osaamistaan ja uusimpia innovaatioitaan. Pientaloteollisuus PTT ry:n johtaja Kimmo Rautiaisen mukaan Asuntomessut on ainutlaatuinen näyteikkuna suomalaiseen pientalorakentamiseen ja -asumiseen.

”Omakotitalo on ollut vuodesta toiseen suomalaisten halutuin asumismuoto. Koronaepidemia sai suomalaiset toteuttamaan omakotiasumisen haaveitaan, mikä on näkynyt vanhojen omakotitalojen kaupankäyntimäärien kasvuna ja uusien omakotitalojen rakentamisen määrän reippaana kasvuna. Asuntomessut on monille talovalmistajille vuoden merkittävin markkinointiponnistus. Asuntomessuilla voidaan esitellä omaa osaamista sekä uutuusmallistoja ja messut tarjoavat loistavan tilaisuuden tavata uusia asiakkaita”, Rautiainen kertoo.

Naantalin Asuntomessuilla on mahdollisuus tutustua 14.8. saakka monien RT:n jäsenyritysten taidonnäytteisiin. Vuoden 2023 Asuntomessut rakentuvat parasta aikaa Loviisaan, jossa on varmasti odotettavissa uusia ja yhä oivaltavampia rakentamisen ja asumisen ratkaisuja.

 

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä