Kesäduunissa infra-alalla

Tutustu infra-alaan ja tienaa -kampanja houkutteli nuoria kokeilemaan infraa. Lukion toiselle menevä Roosa Hyvönen testasi infra-alaa VRJ:llä ja yläasteikäinen Petteri Lehtinen RTA-Yhtiöillä.

Kampanjan tarkoituksena on saada nuorille positiivisia kokemuksia alasta ja madaltaa INFRAn jäsenyritysten kynnystä palkata nuoria työntekijöitä. Työtehtävien tulee olla turvallisia, ja mitä mielekkäämpiä ne ovat, sitä todennäköisemmin nuori innostuu alasta.

Roosan ja Petterin kahden viikon tutustumisjakso alkoi 7.6. Rakennusteollisuuden koulutuskeskus RATEKOn kanssa räätälöidyllä turvallisuuskoulutuksella. Päivä sisälsi ePerehdytyksen ja työturvallisuuskorttikoulutuksen sekä luennon turvallisesta työskentelystä infra-työmaalla.

Roosa kiinnostui kesätyöpaikasta, kun hänen opinto-ohjaajansa laittoi koulussa jakoon VRJ Etelä-Suomi Oy:n työpaikkailmoituksen. Hän haki paikkaa ja sai sen.

Kuva: Antti Knuutila

“Voisin hakea samanlaisiin hommiin myös ensi kesänä”

Roosan työ oli pääsääntöisesti erilaisia viherrakentamiseen liittyviä tehtäviä pääkaupunkiseudulla.

”Olen pitänyt työstäni. Voisin hyvin hakea samanlaisiin hommiin myös ensi kesänä”, Roosa pohtii.

Roosan mielestä myös RATEKOn pitämä työturvallisuuskorttikoulutus ja VRJ:n perehdytys olivat hyviä ja kattavia.

Kesätyötienestit kuluvat muun muassa skootterin bensaan. Samaisella skootterilla hän huristeli myös VRJ:n pääkonttorille Vantaalla. Sieltä lähdettiin ohjaajan mukana joka aamu pääkaupunkiseudun työkohteisiin.

”Olen ensijaisesti Roosan työkaveri”, totesi Roosan ohjaaja Mikko Rönn kysyttäessä, mikä hänen päärooliinsa on perehdyttämisessä.

Loppukesästä Roosa aikoo olla isosena riparilla ja mökkeillä.

Palkkarahat menevät säästöön

Loppilaisen Petterin työ apuhenkilönä RTA-Yhtiöiden pienkalustopuolella oli nuoren miehen ensimmäinen kesäduuni.

Kuva: Janne Suntio

Pienkalustoon kuuluvat työvälineet porakoneista maantiivistäjiin. Petteri piti kirjaa vastaanotetusta ja lähetystä kalustosta, huolehti paikkojen siisteydestä ja järjestyksestä sekä oli mukana työmaakuljetuksissa.

”Tykkään näistä hommista. Parasta on, kun on päässyt tekemään jotain konkreettista ja hyödyllistä ja maistamaan oikeita töitä”, Petteri kertoo.

Digiajan nuorena Petteri suoritti helposti sähköisen ePerehdytyksen.

Petteriä saattaisi raksahommat kiinnostaa tulevaisuudessa.

”Opiskelupaikkaa en ole vielä isommin miettinyt. Palkkarahat pistän toistaiseksi säästöön”, mietiskelee Petteri.

Lisää kampanjasta >

Opas nuoren palkkaamiseen >

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä