#Karpankierros: Tuokiokuvia pohjoisesta

Kiertoreissu jäseniin paljastaa, mitä kuuluu infrayrittäjän arkeen. Kari Muhosen kyselykierros starttasi Kaakkois-Suomesta. Kevään aikana Karppa kierteli INFRA Pohjois-Suomen alueella.

Teksti: Saija Syväoja | Kuvat: Kari Muhonen

Karpan tavoitteena on kiertää kaikki INFRAn piiriyhdistykset tämän vuoden aikana ja tavata paljon jäseniä. Juttuhetkissä selviää, mitä kuuluu liiketoiminnalle, mutta pöydälle nostetaan myös yrittäjän jaksaminen muuttuvassa maailmassa ja kuluttavan arjen keskellä.

Isape Oy, Oulu

Liikevaihto: 1 milj. € | Henkilöstöä: 3
Toimialat: materiaalien kierrätys, koneurakointi ja kunnossapito, toimitilavuokraus ja aluekehittäminen, maatalous


Vas. INFRA Pohjoisen toiminnanjohtaja Olli Airaksinen, oik Sami Isola.

Toimitusjohtaja Sami Isola arvostaa ennen kaikkea INFRAn leveitä hartioita esimerkiksi kuntien lupa-asioihin ja byrokratiaan vaikuttamisessa sekä tes-neuvontaa ja INFRA-porukan yhteisiä reissuja.

”Reissut katkaisevat mukavasti arjen puurtamisen” Sami kertoo.

Sami Isola on keksijä ja kehittäjä luonteeltaan. ”Usein ideat tulevat KUPin puikoissa.” Hänen mottonsa onkin ”Tee asiat omalla tavallasi”.

Mestek Oy, Oulu

Liikevaihto: 7,5 milj. € | Henkilöstöä: 20
Toimialat: sillanrakentaminen ja -korjaus, väylä-, betoni-, pohja-, teollisuus-, alue- ja ympäristörakentaminen, kunnallistekniikka, maastomittaukset, koneohjaus, UAV-kartoitus
RALA-pätevyys ja -sertifiointi

Toimitusjohtaja Seppo Kylmämaa ja työpäällikkö Risto Siltala kertovat Mestekin pysyvän ajan hermolla, koska yrityksessä luetaan tarkasti INFRAn viikkotiedotteet.

”Jos tulee tenkkapoo, soitamme piirin toiminnanjohtajalle”, Siltala kertoo. 

Kylmämaa puhaltaisi alalla mestari-kisällimallin henkiin, ja näkee hankintamallien kehittämisen todella tärkeäksi. ”Referenssejä pitäisi hyväksyä nykyistä pidemmältä ajanjaksolta. Väylän ja elyjen siltapätevyyksien (R1) saaminen on liian vaikeaa.”  

JK Kuljetus Oy, Ivalo

Liikevaihto: 2 milj. € | Henkilöstöä: 10
Toimialat: maarakennus, kiviainestoimitukset, kunnossapito, konevuokraus

JK Kuljetus Oy:n toimitusjohtaja Kari Laituri nostaa viikkokirjeet ja lomakkeet INFRAn käytetyimmiksi jäsenpalveluiksi. INFRAn tärkeimmäksi tehtäväksi hän kokee hankintojen kehittämisen, jotta esimerkiksi ely-keskusten urakoita pääsisi useammat tarjoamaan.

”Kehitämme 3D-ohjausjärjestelmiä, mittauksia ja mallien tekoa sekä pohjatöiden kokonaispalvelua”, hän paljastaa tulevaisuuden suunnitelmista.

”Pohjoisessa korona ei ole paljon vaikuttanut yritystoimintaan. Reissaaminen on ollut keinoni rentoutua, ja se on kyllä jäänyt vähemmälle.”

 

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä