#Karpankierros Pohjois-Savossa

Kiertoreissu jäseniin paljastaa, mitä kuuluu infrayrittäjän arkeen. Kari Muhosen kyselykierros starttasi Kaakkois-Suomesta ja jatkui Pohjois-Savoon.

Teksti: Saija Syväoja | Kuvat: Kari Muhonen

Karpan tavoitteena on kiertää kaikki INFRAn piiriyhdistykset tämän vuoden aikana ja tavata paljon jäseniä. Juttuhetkissä selviää, mitä kuuluu liiketoiminnalle, mutta pöydälle nostetaan myös yrittäjän jaksaminen muuttuvassa maailmassa ja kuluttavan arjen keskellä.

GRK Road Oy, Kuopio  

Liikevaihto: 27 milj. € | Henkilöstöä: 30, kesällä henkilöstömäärä nousee 100:aan.
Toimialat: päällystystyöt
Rala-pätevyys ja -sertifiointi

GRK Roadilla erotutaan kilpailijoista joustavuudella ja yhteistyökyvyllä sekä panostamalla digitalisaatioon ja energiatehokkuuteen.  

Teknisen johtajan Matti Honkosen sydäntä lähellä on etenkin hankintojen kehittäminen. Esimerkiksi viime vuonna tilaajat pyysivät elokuussa viimeisiä tarjouksia, joissa urakka-aika oli vain kaksi kuukautta. Aikatauluissa ei joustettu yhtään. ”2–3-vuotiset puitesopimukset olisivat hyviä”, Honkonen pohtii.

Jäsenpalveluista yritys hyödyntää lähinnä työmarkkinajuristin palveluita sekä yksittäisiä lomakkeita ja mallipohjia.

”Valtakunnallinen vaikuttaminen on tärkeää, ja olenkin monessa luottamustehtävässä INFRAssa. Lisäksi kannan huolta nuorten yrittäjien osaamisesta.”

Korona on vaikuttanut hieman toimintaan. Esimerkiksi uuden asfalttiaseman avaaminen viivästyi 1,5 kuukautta.

KKMR Kuopion Kallio- ja Maarakentajat Oy, Kuopio

Liikevaihto: 2 milj. € | Henkilöstöä: 20
Toimialat: purkutyöt, asbesti- ja haitta-aineiden purku, timanttityöt, maatyöt, injektointi- ja lujitustyöt
Rala-pätevyys

Vas. Risto huttunen, oik. Mikko Luostarinen

KKMR:ssä on käynnissä sukupolvenvaihdos. Suurimpana haasteena on osaavan työvoiman saanti työtehtäviin, jotka vaativat erikoisosaamista. Käytännössä tämä yleensä tarkoittaa uuden työntekijän kouluttamista ja opastusta erikoistehtäviin.

”Kalusto ja suojaimet pidetään ajan tasalla ja kunnossa. Annamme palautetta valmistajille, testaamme ja olemme tarvittaessa kehitystyössä mukana.”, KKMR:n nykyinen toimitusjohtaja Mikko Luostarinen kertoo.

KKMR:ssä käytetään INFRAn työmarkkinapalveluita, ja myös lomakkeet ovat aktiivisesti käytössä. Koronan vaikutus yrityksen toimintaan on ollut toistaiseksi vähäistä.

 

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä