Taitaja2021 tapahtumassa kilpailtiin talonrakentamisen lajissa muuraus- ja kirvestöissä

Kolmipäiväisessä Taitaja2021 suurtapahtumassa kilpailtiin ammattitaidon alle 22-vuotiaiden Suomen mestaruuksista. Taitaja2021 kilpailu järjestettiin hajautetusti Oulussa ja ympäristökunnissa 18.–20.5. Yleisöllä ei ollut pääsyä tapahtumaan, vaan kilpailut streemattiin verkkoon.

Talonrakentamisen lajin finaali toteutettiin Torniossa ammattiopisto Lappian rakennusalan työsalissa. Kahden ja puolen työpäivän aikana kilpailijoiden oli tehtävä roskakatos, jonka alaosa oli muurattava tiilestä ja yläosa rakennettava puusta.

– Tehtävä sujui kaikkien kilpailijoiden osalta todella mallikkaasti, totesi lajivastaava Veijo Matala.

Hyvillä mielillä oli myös yhtenä kilpailun tuomareista toiminut YIT:n Tero Määttä.

– Kilpailijat olivat taitavia ja tasaväkisiä. Onneksi kilpailutehtävä oli laadittu laajaksi ja monipuoliseksi, jotta eroja kyettiin mittaamaan. Muun muassa työturvallisuus ja työergonomiakin vaikuttivat arviointiin, summaa Määttä.

Muutoinkin Määttä pitää tärkeänä, että Taitaja -kilpailuja järjestetään, sillä kilpailujen kautta esiin nousee erittäin hyviä nuoria osaajia, joita yritykset ovat todella kiinnostuneita työllistämään ja jatkokehittämään.

Kilpailun sankareita olivat kaikki finalistit, joista parhaan suorituksen teki Gradia Jyväskylän Leevi Toivonen, Ammattiopisto Lappian Niilo Partanen yltäessä toiseksi ja Vantaan ammattiopisto Varian Ossi Ilonen ottaessa kolmannen sijan. 

Kärkikolmikon palkitsemisesta vastasi Talonrakennusteollisuus ry, jonka aluepäällikkö Juha Mäntynen luovutti palkinnot voittajille.

– Meille on tärkeää olla tukemassa ammatillista koulutusta ja alan opiskelijoiden motivaatiota kohottavaa Taitaja -kilpailutoimintaa, toteaa Mäntynen.

Seuraavan kerran Taitaja -kilpailu järjestetään Porissa toukokuussa 2022.

Valokuvia ja tunnelmia kilpailusta voi katsoa täältä

 

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä