Jalon Rakentajat Oy on Itä-Suomen Vuoden Jäsenyritys

Talonrakennusteollisuus Itä-Suomen piiri palkitsi mikkeliläisen Jalon Rakentajat Oy:n Vuoden Jäsenyrityksenä. Piirin aluepäällikkö Kimmo Anttonen kertoo, että perusteluina ovat yrityksen merkittävästi laajentunut toiminta-alue ja kasvu. Hänen mukaansa Jalon Rakentajat on toimitusjohtaja Matti Pätysen johdolla kehittynyt monipuoliseksi ja osaavaksi rakennusliikkeeksi.

Jalon Rakentajat Oy:n valinta RT Itä-Suomen piirin Vuoden Jäsenyritykseksi ilahdutti kahdeksanvuotisen toimitusjohtajauransa yrityksessä tänä keväänä päättävää Matti Pätystä.

– Jalon Rakentajat Oy tunnetaan kovana urakkakilpailijana ja omaperustaisen asuntorakentamisen osaajana. Yritys panostaa toimintansa monipuoliseen kehittämiseen. Se palkittiin eniten työturvallisuutta nostaneena yrityksenä Itä-Suomen työturvallisuuskilpailussa, perustelee Kimmo Anttonen. 

Jalon Rakentajat Oy:n ja sen edeltäjä JL-Rakentajat Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2012 toiminut Matti Pätynen korostaa, että palkitseminen Vuoden jäsenyrityksenä on iso kunnianosoitus yritykselle ja henkilöstölle etenkin, kun se tulee oman toimialan ammattilaisilta.

Vauhdikkaaseen kasvuun viime vuosina

– Jalon Rakentajat Oy:llä on pitkä 30-vuotinen historia. Yritys pääsi 2010-luvulla hyvään kasvuvauhtiin niin liikevaihdossa kuin toimialueessakin. Laajensimme Mikkelistä Kuopioon, Joensuuhun, Kajaaniin ja viimeisimmäksi pääkaupunkiseudulle tytäryritys Jalon Uusimaa Oy:n myötä. Henkilöstömme on kohonnut noin sataan. Emoyhtiön liikevaihto yltänee tänä vuonna 25 milj. euron tietämiin ja konsernin lähelle 50 miljoonaa, kertoo Pätynen. 

Hän tähdentää, että yrityksen aktiivisuus oman toiminnan ja laajemminkin rakennusalan kehittämiseen jatkuu suhdannevaihteluista ja koronaviruskriisistä huolimatta vankkana. 

– Työturvallisuus on yrityskulttuurissamme korkealla. Siitä osoituksena on ilahduttava tunnustus viime syksyltä, kun meidät palkittiin Talonrakennusteollisuus Itä-Suomen piirin, Itä-Suomen aluehallintoviraston ja Rakennusliiton työturvallisuuskilpailussa työturvallisuustasoa eniten nostaneena yrityksenä. Lisäksi sijoituimme työturvallisuuskisassa pk-yritysten sarjassa ensi kertaa mitalisijalle. Ansio menestyksestä on turvallisuuteen ja laatukeskeisyyteen sitoutuneella henkilöstöllämme. 

– Meidät tunnetaan asuntorakentamisen lisäksi koulujen, päiväkotien ja muiden julkishallinnon kohteiden rakentajana. Suurimpia käynnissä olevia kohteita ovat Joensuun Penttilänrannan ja Mikkelin Siilokorttelin asuntorakennushankkeet, kertoo Pätynen. 

– Kiinnitämme suunnittelussa huomiota rakennusvaiheen lisäksi kohteen luovutuksen jälkeiseen aikaan, jotta asunto-osakeyhtiöiden hoitokustannukset ja niistä muodostuvat yhtiövastikkeet olisivat edullisia. Panostamme myös perustajaurakoitsijan vastuunaikaisten asioiden hoitoon. 

– Varsinkin asuntorakentamisessa onnistuminen edellyttää vahvaa asiakastarpeiden tuntemista oikean kokoisilla ja tyyppisillä tilaratkaisuilla, koska asunnot ovat elämän suurimpia investointeja. Jaamme omaperustaisten kohteiden kokemustietoja myös kilpailu-urakoidemme tilaajille laadukkaan lopputuloksen varmistamiseksi. Olen itse usean rakentamamme taloyhtiön hallituksessa, joten kuulen kehitysehdotukset ja toiveet myös tätä kautta asuntomyyntimme saaman palautteen lisäksi. 

Matti Pätynen arvostaa myös rakennusalan järjestötyötä kuten osallistumista Talonrakennusteollisuus Itä-Suomen piirin hallitukseen. 

– Olin piirihallituksessa jo ennen siirtymistäni JL-Rakentajat Oy:lle Lemminkäisen Talo Oy:stä. Hallitustyöni jatkui Jalon Rakentajat Oy:n aikana ja jatkuu edelleen.

Matti Pätynen siirtyy uusiin ympyröihin

Kuopion Saaristokaupungissa asuva Matti Pätynen, 51, teki tammikuussa ison henkilökohtaisen päätöksen. Hän jättää vuonna 2012 alkaneen toimitusjohtajauransa Jalon Rakentajat Oy:ssä 30. huhtikuuta. Yrityksen osaomistuksesta Pätynen irtautui 2018. 

– Yritykselle olen antanut paljon ja paljon olen myös siltä saanut. Aika JL-Rakentajilla ja Jalonilla on ollut hienoa, mutta nyt on sopiva aika myös ikäni puolesta siirtyä tulevana syksynä uusiin haasteisiin. En jää oloneuvokseksi laakereille lepäämään vaan jatkan rakennusalalla, en kuitenkaan enää toimitusjohtajana. Elämässä on oltava muutakin kuin työtä. Arvoni ovat muuttuneet vähemmän työ- ja eurokeskeisiksi jo ennen koronaviruksen aikaa. Nyt on pidettävä aiempien vuosien pitämättömät lomat ja keskityttävä perheeseen sekä lähiaikoina syntyvään ensimmäiseen lapsenlapseen. 

– Yhtiökin jää hyvään kuntoon. Uudet pitkäkestoiset työt on saatu käyntiin ja työkanta on hyvä. Yhtiö menestyy jatkossakin osaavan ja sitoutuneen henkilöstön sekä omistajien ansiosta. 

Jalon Rakentajat Oy pähkinänkuoressa: 

  • Perustettu Mikkelissä 1990, perustajana Juhani Liukkonen
  • Kotipaikka yhä Mikkelissä, toimipaikat myös Kuopiossa, Joensuussa, Kajaanissa ja pääkaupunkiseudulla (tytäryhtiö Jalon Uusimaa Oy)
  • Nimi muuttui 2018 Jalon Rakentajat Oy:ksi
  • Omistajina nykyisin Heikki ja Jukka Toivakka
  • Liikevaihtoarvio v. 2020: noin 25 milj. euroa, koko konserni 45-50 milj,
  • Henkilöstöä konsernissa yhteensä noin 100
  • Toimitusjohtajana 30.4.2020 asti Matti Pätynen 

Teksti ja kuva: Ilpo Lommi

 

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä