Rajavartiolaitoksen uudet ohjeet – rajoituksia Viron työmatkaliikenteelle

Suomen rajavartiolaitos on sisäministeriön päätöksellä julkaissut 19.3. myöhään illalla uuden ohjeen rajat ylittävästä työmatkaliikenteestä. Sen mukaan pysyvän työsuhteen perusteella sisärajan ylittäminen on sallittua sunnuntaista 22.3.2020 klo 00.00 alkaen vain Ruotsin ja Norjan rajoilla olevilla luontaisilla työssäkäyntialueilla.

Rajavartiolaitoksen ohje:

https://www.raja.fi/tietoa/tiedotteet/1/0/muutos_sisarajoilla_sallittavaan_valttamattomaan_tyomatkaliikenteeseen_79189

Rajavartiolaitoksen vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:

https://www.raja.fi/ajankohtaista/ukk_koronavirus

Tämänhetkisen tiedon mukaan Virosta Suomeen suuntautuvaa työmatkaliikennettä tullaan siis sunnuntaista lukien rajoittamaan. Mitään muita tietoja asiasta ei ole voitu varmentaa. 

Vielä eilen julkisuudessa esiintyi tietoja, joiden mukaan Suomen ja Viron välinen työmatkaliikenne voisi jatkua lähes normaalisti. Tämä liittyi Viron rajavartiolaitoksen antamaan ohjeistukseen, jonka mukaan Suomessa työskenteleviä virolaisia työntekijöitä ei aseteta kotimaassaan 14 päivän karanteeniin, mikäli heillä ei ole koronaviruksen oireita. 

Tilanne on haasteellinen ja viranomaisohjeet muuttuvat jatkuvasti. Suosittelemme edelleen, että työpaikoilla työskentelevien ulkomaisten työntekijöiden kanssa keskustellaan kotimaahan palaamisen aiheuttamista riskeistä ja pyritään sopimaan Suomessa tehtävän työskentelyjakson pidentämisestä.

Paavo Mattila  asiamies, rakennusalan työntekijäsopimukset, palkkahallinto

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä