Biisonimafia rakentamisen turvallisuuden kimpussa

Turvallinen työympäristö syntyy kaikkien yhteistyöllä. Asian voi kertoa monella tapaa. Vauhdikkaampi kuvaus syntyi, kun Biisonimafia kuvasi helmikuussa Kuopion TTHA:n työturvallisuuden harjoitusalueella aiheesta nuorille suunnatun videon.

Lennokkaasti etenevä työmaatarina alleviivaa turvallisuuden tärkeitä asioita. Työturvallisuus lähtee – tai ainakin pitäisi lähteä – yrityksen johdosta, mutta se kuuluu kaikille työntekijöille. Pelkkä säännösten minimitason täyttäminen ei riitä, vaan jokaisen on puututtava vaaroihin ja tehtävä havaintoja omassa työssään. Nolla tapaturmaa -ajattelun on ulotuttava yritysten johdosta jokaisen aliurakoitsijan kaikkiin työntekijöihin saakka. Kaikki tapaturmat ja vaaratilanteet pitää tutkia. Vain sillä tavoin kaikki pääsevät työpäivän jälkeen terveinä kotiin.  

Rakennusteollisuuden nolla tapaturmaa -tavoitteen saavuttaminen edellyttää, että kaikki rakennusalalla toimivat ja työskentelevät sitoutuvat siihen. Tavoite on kova, mutta se on mahdollista saavuttaa ja kokonaan tapaturmattomia työympäristöjä löytyy jo rakennusalalta.

Videon tilaaja on Rakennusteollisuus RT ja idea videosta syntyi sen turvallisuusryhmässä.

Nuorille suunnattu video julkaistaan Biisonimafian omalla YouTube-kanavalla 4.3. Biisonimafia on Suomen tunnetuimpia tubettajia, sillä on tällä hetkellä yli 300 000 tilaajaa. 

Katso video Biisonimafian YouTubessa

 

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä