Ammattiylpeydestä ja aktiivisesta työelämäyhteistyöstä palkitaan – Talonrakennusteollisuus jakoi stipendejä AMK-opiskelijoille

Talonrakennusteollisuus jakoi tänä vuonna stipendejä työelämäyhteistyössä ansioituneille rakennusalan ammattikorkeakouluopiskelijoille. Stipendien saajia valittaessa vaakakupissa painoivat myös muun muassa esimerkillisesti suoritettu työnjohdon harjoittelujakso, tyttöjen ja naisten kannustaminen alan opintoihin, aktiivinen tuutoritoiminta ja kansainväliset opinnot.

Stipendit myönnettiin kuudelle ammattikorkeakouluopiskelijalle. Aktiivisen työelämäyhteistyön lisäksi myöntämisen perusteena huomioitiin myös poikkeuksellisen hyvin työelämää palveleva, innovatiivinen lopputyö, yritysyhteistyötä tukeva opiskelijatoiminta sekä rakennusalan yleistä kiinnostavuutta edistävä toiminta. 

Stipendin saivat Tampereen ammattikorkeakoulusta Julianna Boström ja Kari Palonen, Savonia-ammattikorkeakoulusta Karri Huikuri ja Sanna Salpakari, Karelia-ammattikorkeakoulusta Pyry Kasurinen sekä Metropolia AMK:sta Paulus Partanen. Stipendit ovat suuruudeltaan 2 000 euroa. 

”Saimme lukuisia stipendihakemuksia, joissa erityisesti ilahdutti työelämäyhteistyön monipuolisuus sekä opiskelijoiden kunnianhimo alalla kehittymisessä”, toteaa rakentamisen kehityksestä ja korkeakouluyhteistyöstä vastaava johtaja Jukka Pekkanen

Stipendien saajien joukosta Pekkanen haluaa nostaa esiin esimerkiksi Tampereella kiinteistönpitotekniikkaa ja korjausrakentamista opiskelevan Julianna Boströmin, joka haluaa kohottaa tyttöjen ja naisten kiinnostusta rakennusalaa kohtaan osallistumalla TAMK:n NAISTECH-hankkeeseen. Jo pidempään rakennusalalla työskennellyt, nyt rakennustekniikan insinööriksi Karelia-ammattikoulussa kouluttautuva Pyry Kasurinen on puolestaan hankkinut kannuksia kansainvälisillä opintojaksoilla ja työharjoittelussa Saksassa. Savoniassa rakennustekniikkaa ja rakennesuunnittelua opiskeleva Karri Huikuri vakuutti stipendien saajien valitsijat muun muassa aktiivisella tuutori- ja tukiopetustoiminnallaan sekä osallistumisellaan oppilaitoksensa erilaisiin markkinointitapahtumiin ja innovaatiokilpailuihin.

Aiempina vuosina Talonrakennusteollisuus on myöntänyt stipendejä väitöskirjatutkimuksen tekijöille, tänä vuonna haluttiin huomioida nimenomaan ammattikorkeakoulujen opiskelijoita. 

”Talonrakennusteollisuus haluaa kannustaa opiskelijoita aktiiviseen vuorovaikutukseen alan yritysten kanssa. Se helpottaa opiskelijoita löytämään itselleen mielenkiintoisimman urapolun. Yritykseen uusi nuori työntekijä tuo tullessaan uusia ideoita ja tuoreita kysymyksiä. Nuorista kasvaa yritykseen osaavia ammattilaisia, jotka ovat merkittävä kilpailuvaltti tulevaisuudessa”, toteaa Talonrakennusteollisuus ry:n toimitusjohtaja Kim Kaskiaro.

Pyry Kasurinen ja Sanna Salpakari saivat 2000 euron stipendinsä 13.12. Stipendit luovuttivat Talonrakennusteollisuuden Itä-Suomen Piirin hallituksen puheenjohtaja, Kumoni Oy:n toimitusjohtaja Pasi Pitkänen  ja aluepäällikkö Kimmo Anttonen (kuvassa oikealla).

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä