Pikeä vai bittejä? – Voiko tieverkon korjausvelan maksaa älykkäästi?

Millaista hintaa elinkeinoelämä ja kansalaiset maksavat huonokuntoisesta tiestöstä? Entä millainen rooli älyratkaisuilla voi olla tieverkon parantamisessa? Pikeä vai bittejä? -keskustelu SuomiAreenan Eetun aukion lavalla Porissa 18.7. kello 16.

Näihin kysymyksiin haetaan vastausta Porin SuomiAreenassa torstaina 18.7. kello 16, kun INFRA, SKAL ja Suomen Tieyhdistys haastavat päättäjiä määrittelemään tiestön tulevaisuutta Eetun aukion lavalla.

Toimiva tieverkko säästää ympäristöä ja lisää turvallisuutta. Se mahdollistaa ihmisten sujuvan arjen sekä elinkeinoelämän ja logistiikan kilpailukyvyn. Tiestöstä tulee pitää huolta ja pysäyttää korjausvelan kasvu.

Haluamme lisätä ymmärrystä siitä, mitä älyratkaisuilla on tehtävissä verrattuna asfalttikoneisiin ja tiekarhuihin, tai voidaanko esimerkiksi tienhoitourakoiden paremmalla suunnittelulla tehostaa tienpitoa.

Pikeä vai bittejä? -keskustelussa päättäjiä edustaa liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Suna Kymäläinen, INFRAa toimitusjohtaja Paavo Syrjö, SKALia toimitusjohtaja Iiro Lehtonen ja Suomen Tieyhdistystä toimitusjohtaja Nina Raitanen. Johtava asiantuntija Eetu Pilli-Sihvola Traficomista tuo keskusteluun digitalisaation tarjoamat ratkaisut.

Keskustelu kestää noin tunnin. Tule mukaan, jos liikut Porissa päin!

Kuva: Antti Partanen, SuomiAreena 2018

 

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä