Auto- ja tieforum vaatii nopeita päätöksiä tierahojen nostamiseksi

Auto- ja tieforum vaatii nopeita päätöksiä tierahojen nostamiseksi, jotta teiden rappeutuminen ei muutu hallitsemattomaksi. Korjausvelkaohjelma loppui liian lyhyeen. Nyt tarvitaan nopeita päätöksiä tiestön rahoituksen nostamiseksi. Huonokuntoisen tieverkon rappeutumisvauhti kiihtyy nopeasti ja teiden korjausvelka kasvaa hallitsemattomasti, toteaa ATF:n asiamiehenä toimiva Nina Raitanen.

Jotta tieverkon kunto ei romahtaisi vielä nykyisestäkin, Auto ja tieforum (ATF) pitää tärkeänä, että seuraava hallitus laittaa tieverkon kuntoon ja osoittaa tähän riittävän rahoituksen.

ATF:n mielestä tämä edellyttää perusväylänpidon rahoituksen pysyvää nostamista vähintään 300 miljoonalla eurolla sekä pitkäjänteistä ja suunnitelmallista investoimista tieverkkoon.

Riittävä perusväylänpidon kokonaisrahoitustaso on minimissään 1,3 miljardia euroa vuodessa.

Asiasta on olemassa yksimielinen parlamentaarisen työryhmän näkemys, mutta sen pitää vielä konkretisoitua tulevissa budjeteissa. 

Nykyhallituksen korjausvelkaohjelmalla ja aiemmalla lisärahoituksella velan kasvu on saatu pysähtymään, mutta tiestön saaminen parempaan kuntoon vaatii pitkäaikaista rahoitustason nostoa.

Lue ATF:n mediatiedote kokonaisuudessaan > 

Lue INFRAn uutinen parlamentaarisen työryhmän ehdotuksesta > 

Tutustu INFRAn hallitusohjelmatavoitteisiin >

 

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä