Suhdanneryhmä tarkastelee talouden pulssia

Rakennusalalla on koettu poikkeuksellisen vaikeita aikoja ja käänne parempaan on antanut odottaa itseään. Miten heikot signaalit ja pinnan alla tapahtuva väreily jalostetaan luotettaviksi ennusteiksi? RT:n pääekonomisti tukeutuu työssään suhdanneryhmään, joka tuo pöytään ajantasaista tietoa kaikilta rakentamisen toimialoilta. Suhdanneryhmän toiminnasta lisää kertoo puheenjohtaja, Hartelan talous- ja rahoitusjohtaja Timo Suonsyrjä.

Hartelan Timo Suonsyrjä luotsaa toimialojen yhteistä talousosaajien ryhmää.

Mikä on Suhdanneryhmän toiminnan tarkoitus?

Yritysten strategiat rakennetaan mahdollisimman luotettavan taloustiedon pohjalle. Jotta RT:n laatimasta rakennusalan suhdanne-ennusteesta tulee luotettava ja kattava, yritysten näkemystä ja osaamista tarvitaan. RT:n pääekonomisti pääsee suhdanneryhmässä koeponnistamaan ennustettaan rakennusalan tuntevilla asiantuntijoilla. Kaikki hyötyvät yhteistyöstä. Yhdessä saadaan tuotettua selkeää tietoa ja perusteluja sekä tuotua faktoja esiin. Työ tukee riittävän rakennusvolyymin varmistamista.

Keitä ryhmän jäsenet ovat?

Mukana on talousasioiden parissa työskenteleviä asiantuntijoita kaikilta rakentamisen ja tuoteteollisuuden toimialoilta. Lisäksi rakentamisen palveluista on yrityksiä edustettuina.

Mitä ryhmässä on päällimmäisenä agendalla seuraavan vuoden aikana?

Suhdanne on edelleen poikkeuksellisen vaikea. Tarkoitus on selittää suhdannetta päättäjille ja suurelle yleisölle: ymmärrys lisää uskallusta rakentamiseen.

Kuvaile ryhmää kolmella sanalla.

Aktiivinen, asiantunteva, vastuunsa tunteva

Miksi kannattaa osallistua RT:n valiokuntien/työryhmien toimintaan?

Pääsee vaikuttamaan toimialaan ja sen edunvalvontaan. Yhteistyö auttaa hahmottamaan alan kokonaistilannetta.

RT:n pääekonomisti Jouni Vihmo.

RT:n suhdanneryhmä

  • seuraa tarkasti alan suhdanteen kehittymistä
  • välittää suhdannetietoa RT:n suuntaan
  • tukee RT:n ekonomistia säännöllisten suhdannekatsausten koostamisessa
  • toimii sparraajana, kun suhdanteen kehittymistä ennustetaan

 

Esittelemme tällä palstalla RT:n valiokuntia ja työryhmiä. Jäsenyritysten edustajista ja RT:n toimihenkilöistä koostuvat RT:n valiokunnat ja työryhmät ovat jäsenyrityksille yksi keskeinen väylä vaikuttaa RT:n toimintaan. RT-tasoisten ryhmien lisäksi toimialoilla on myös omia valiokuntiaan ja työryhmiään.

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä