Kuukauden jäsenyrittäjä JL Maanrakennus urakoi kotikentällään Keski-Suomessa

INFRAn jäsenyrittäjän JL Maanrakennus Oy:n Jukka Liimatainen pitää haasteellisista työmaista, sillä niissä itää kehityksen siemen. Perheyrittäjän arkea tasapainottaa lähimmäisen auttaminen ja vanhat traktorit.

JL Maanrakennus Oy urakoi pääsääntöisesti Jyväskylän seudulla.

”Aikoinaan työskentelimme eri puolilla Suomea. Nykyään pyrimme tekemään työt enimmäkseen urakalla taikka tuntitöinä suoraan tilaajille Jyväskylän lähistöllä”, toimitusjohtaja ja yrityksen omistaja Jukka Liimatainen kertoo.

”Olemme perheyritys. Tytär ja kaksi poikaa ovat firman palkkalistoilla. Teemme yrityksessä sukupolvenvaihdoksen, kun aika on siihen kypsä.”

Jukka Liimataisella on putkiasentajan paperit ammattikoulusta.

”Isäni oli maanviljelijä. Kotona oli paljon koneita ja pääsin sitä kautta tutustumaan koneiden maailmaan. Pyöritämme tilaa edelleen veljien kanssa.”

Jukka oli ammattikoulun jälkeen muutaman vuoden palkollisena työntekijänä, jonka jälkeen yrittäjyys kutsui.

”Kaikki haasteelliset työmaat ovat hyviä työmaita. Olemme olleet monessa mukana ja katselemme aina kehitysmahdollisuuksia mahdollisimman laajasti. Meillä on myös periaate, että kiireisenäkin aikana on aina oltava vapaita koneita”, selventää Jukka yrityksen toimintaa.

Vastuullinen toimija

Yrityksen vastuullisuus näkyy konekannan vuosittaisessa uusimisessa sekä ympäristöasioiden huomioimisessa toiminnassa. Lisäksi Jukka Liimatainen on aina yrittänyt auttaa ihmisiä.

”Olen sitä mieltä, että kaikille pitää suoda mahdollisuus lähtökohdista huolimatta. Yritys on esimerkiksi työllistänyt päihdeongelmaisia työntekijöitä sekä autistisia nuoria. Emme ole koskaan lomauttaneet työntekijöitämme.”

Jukka Liimatainen on aktiivinen auttaja myös vapaa-ajallaan.

”Olemme muun muassa yrityksen porukalla talkootyönä kaataneet kaupungin ongelmapuita ja tehneet niistä polttopuita vanhuksille. Olen myös tehnyt linnunpönttöjä ja kynttilänjalkoja myyntiin, ja tulot on lahjoitettu lasten sairaalalle. Elämän ohjeeni onkin: niitä pitää auttaa, jotka apua tarvitsevat. Tämä koskee myös kanssayrittäjiä”, tarkentaa Jukka Liimatainen filosofiaansa.

Muiden auttamisen lisäksi Jukka Liimatainen on mukana paikallisten perinnepäivien järjestelyissä sekä harrastaa vanhoja koneita, etupäässä traktoreita, ja tekee pieniä lomareissuja, kuten INFRAn ryhmämatkoja.

”En ole vielä kovin laajasti ehtinyt tutustumaan INFRAn jäsenpalveluihin. Toivon kuitenkin, että INFRA vaikuttaisi julkisten hankintojen epäkohtiin.”

JL Maanrakennus Oy

Liikevaihto: Noin 2 milj. €
Työntekijöitä: 7
Kotipaikka: Leppävesi
Perustettu: 1987
Toimialat: Monipuolinen maarakentaminen
Tilaajat: Meltex, Mustan Korkea, PEAB
Kalusto: Noin 50 yksikköä
Liittynyt INFRA ry:hyn 2023. On ollut myös 90-luvulla jäsenenä.
Lisää netissä: https://jl-maanrakennus.fi/

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä