Rakentajat harjoittelevat tietoyhteiskunnan poikkeustilanteita

TIETO-harjoitus on Suomen suurin yritysten ja viranomaisten yhteistoiminta ja tiedonvaihtoharjoitus laajojen hybridi-, kyber-, ja informaatiohäiriöiden varalta. Harjoitus toteutetaan joka toinen vuosi. Tämän vuotiseen TIETO2024-harjoitukseen osallistuu myös useita rakennusalan yrityksiä.

TIETO (Tietojärjestelmäalan valmiusharjoitus) on yritysten jatkuvuudenhallintaa, varautumista ja kriisiviestintää laajoissa häiriötilanteissa sparraava, useiden eri toimialojen yhteinen harjoitus. ”Monipuolisissa poikkeustilanteissa toimintaa ovat mukana harjoittelemassa kohtalainen kattaus rakennusalan toimijoita omissa kriisinhallintatiimeissään (CMT)”, kertoo RT:n rakennetun ympäristön digitaalisesta turvallisuudesta vastaava projektipäällikkö Ari Järvinen.

TIETO20-harjoituksessa oli Järvisen mukaan jokunen rakennusalan yritys ja TIETO22-harjoituksessa oli jo hieman enemmän – tänä vuonna taas askel eteenpäin. ”Samaa tahtia kuin rakennusalan osallistuminen TIETO-harjoitukseen on kasvanut, on myös ala kehittynyt osana muuta teollisuutta yritysten kyberkyvykkyyttä mittaavassa TAKTIKU-tutkimuksissa. Suunta on hyvä, mutta vielä ei voi henkseleitä paukutella, vaan myös pienemmät alan toimijat on saatava kelkkaan mukaan”, toteaa Järvinen.

Harjoituksesta kerrotaan lisää intensiivijakson jälkeen loppuvuodesta.

TIETO-harjoituksen toteuttaa Huoltovarmuusorganisaation Digipooli useiden viranomaisten ja yritysten yhteistyönä.

Lisätietoja

Ari Järvinen, projektipäällikkö, rakennetun ympäristön digitaalinen turvallisuus, Rakennusteollisuus RT
puh. +358 50 408 0481 tai ari.jarvinen(at)rt.fi

Lue lisää

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä