Kempeleen Pirilässä rakennetaan opiskelijavoimin pientaloja ja kasvatetaan uusia osaajia rakennusalalle

Koulutuskuntayhtymä OSAO:n ammattiopiston opetusalueella Kempeleen Pirilässä muurattiin ensimmäisen rakennuskohteen peruskivi. Kyseessä on 12 asunnon pientalokorttelikokonaisuus, jota on rakentamassa OSAOn talonrakentamisen opiskelijat.

OSAO on jo pitkään toteuttanut hankkeita Oulun seudulla. Talonrakennuskoulutus on nyt keskitetty Kempeleen Pirilään tuleviksi vuosikymmeniksi.

Rakennushankkeet toimivat oppimisympäristöinä opiskelijoille, joilla ei vielä ole alalta työkokemusta. Rakennusprojekteissa on mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan. Samalla varmistetaan, että rakennusalalla on osaajia jatkossakin.

”OSAOn projekteissa opiskelijat saavat arvokasta työkokemusta. Nämä hankkeet ovat erityisen tärkeitä etenkin nyt, kun rakennusalan yritykset eivät ole pystyneet tarjoamaan harjoittelupaikkoja entiseen tapaan”, toteaa Talonrakennusteollisuuden aluepäällikkö Juha Mäntynen, joka oli mukana peruskivenmuuraustilaisuudessa.

Pirilän asemakaava pähkinänkuoressa

  • Pirilän asemakaavaan on Koulutuskuntayhtymä OSAOn tarpeisiin kaavoitettu n. 5,5 hehtaarin alue.
  • Asemakaavaan kuuluu omakotitalotontteja, rivi- ja luhtitalotontteja, rivi- ja kerrostalotontteja sekä erillinen rivi- ja erillispientalorakentamisen tontti.
  • Opiskelijatyönä rakennetut talot myydään julkisilla asuntomarkkinoilla.
  • OSAOn kohteissa on luonnollisesti väljempi rakennusaikataulu kuin samankokoisessa kohteessa yleensä.

Lisätietoja

Juha Mäntynen, aluepäällikkö, Talonrakennusteollisuus ry, Pohjois-Suomi ja Lappi
Puh. 050 548 1692 tai etunimi.sukunimi(at)rt.fi

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä