Rakennusalalla on asiaa tulevaisuuden rakentajille ystävänpäivänä 

Rakennusalan tulevaisuuden osaajista halutaan pitää tiukasti kiinni kehnossakin suhdannetilanteessa. Alan järjestöt järjestävät Veto!Pito!-tapahtuman Turun Ammatti-instituutissa Ystävänpäivänä, keskiviikkona 14. helmikuuta 2024.  

”Rakentamisen suhdanteista on luettu synkkiä uutisia viime aikoina, mutta tilanne muuttuu vielä. Alalta eläköidytään sankoin joukoin, ja alan osaamisvaatimukset muuttuvat ja kasvavat nopeasti. Päteville rakennusalan osaajille on ennen pitkää erittäin kova kysyntä”, Talonrakennusteollisuuden Turun aluepäällikkö Katja Suovo sanoo.

Talonrakennusteollisuuden Turun aluetoimisto järjestää yhdessä infrarakentamista edustavan INFRA Länsi-Suomen kanssa Veto!Pito!-tapahtuman Turun ammatti-instituutin Peltolan koulutalolla ystävänpäivänä 14.2.2024.

Osana koululla pidettäviä rekrymessuja kello 13.30–16.00 järjestettävään tempaukseen toivotaan laajoin joukoin ammatti-instituutin rakennusalan opiskelijoita. Median edustajat ovat tervetulleita paikalle haastattelemaan opiskelijoita ja työnantajien edustajia.

”Merkittävä työllistämispotentiaali”

”Rakennetun ympäristön rakentamisessa ja kunnossapidossa piilee merkittävä työllistämispotentiaali. Ala työllistää joka viidennen suomalaisen, noin puoli miljoonaa ihmistä. Ala tarjoaa erittäin monipuolisia työmahdollisuuksia”, INFRA Länsi-Suomen toiminnanjohtaja Satu Alajärvi kertoo.

Alajärven ja Suovon mukaan haasteena on saada nuoret koulutuksiin ja viemään opinnot loppuun.

”Haluamme tuoda tapahtumassa iloa ja valoa Turun ammatti-instituutin rakennusalan opiskelijoille tilanteessa, jossa alan suhdanne ei näyttäydy riemukkaana. Aiomme näyttää, että rakennusala on houkutteleva ja merkityksellinen uravaihtoehto tälläkin hetkellä. Juuri nyt on erittäin tärkeää, että yksikään opiskelija ei hukkaa motivaatiotaan”, yritysjärjestöjen edustajat tuumivat.

Tapahtumassa rakennus- ja infra-alan ammattilaiset esittelevät alaa. Viihteellisempää osuutta tarjoilee tanssiopettaja Katri Riihilahti. Tapahtumajärjestelyistä vastaa Viihdy Turku Oy.

Yhteistyökumppanit:
Turun Siirtomurske Oy
Volvo Construction Equipment Suomi
YIT

Lisätiedot:
Talonrakennusteollisuus ry, aluepäällikkö Katja Suovo, katja.suovo@rt.fi, +358 41 536 1300
INFRA Länsi-Suomi, toiminnanjohtaja Satu Alajärvi, satu.alajarvi@infra.fi, +358 50 308 5505
Turun Ammatti-instituutti, koulutuspäällikkö Tomi Myllärinen, tomi.myllarinen@edu.turku.fi, +358 40 648 1827

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä