Yhteinen sävel löytyi Lappeenrannassa

Rakennusteollisuus RT ja alan yritykset kävivät Lappeenrannan kaupungin vieraina 1.12. Näin alulle saatu RT:n maakuntakierros jatkuu taas vuonna 2022.

Lappeenrannan päättäjille järjestetyssä miniseminaarissa oli mukana rakentajien ja kaupungin johdon lisäksi Etelä-Karjalan maakuntajohtaja, alueen kansanedustajat, korkeakoulujen edustajat sekä ELY-keskus. 

Turvaväleillä reilut 20 päättäjää ja rakennusalan yritystä mahtuivat hyvin kaupungin valtuustosaliin. Seminaarissa käytiin tiivistä keskustelua Lappeenrannan kasvumahdollisuuksista ja varsinkin alueen suurista infrahankkeista. Esillä oli muun muassa Saimaan kanavan sulkujen pidentäminen, Luumäki–Imatra-kaksoisraiteen jatko sekä alan koulutusten erikoistumistarpeet.

RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell, eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Suna Kymäläinen sekä Lappeenrannan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Joonas Grönlund löysivät nopeasti yhteisen sävelen Itä-Suomen kehityshankkeista. 

Seminaarin toinen osa käsitteli alan TKI-hankkeita ja alan kasvua kroonisesti hidastavaa osaajapulaa. LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu esittelivät tilanteeseen ratkaisujaan. 

Lappeenrannan vierailu oli ensimmäinen osa RT:n maakuntakierrosta, joka jatkuu vuoden 2022 aikana.

 

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä