INFRA Pohjoisen kannustuspalkinnon saanut Hanna-Kaisa Vesa: ”Tulin pikkusiskon jalanjäljissä infra-alalle”

Kannustuspalkinnon hyvästä koulumenestyksestä saanut 37-vuotias Hanna-Kaisa Vesa valmistui Oulun ammattikorkeakoulusta rakennustekniikan linjalta suuntautumisalanaan yhdyskuntatekniikka.

”Minulla on jo ohjelmistotekniikan insinöörin paperit, mutta se ei tuntunut omalta hommalta. Pikkusisko valmistui 2016 yhdyskuntatekniikan linjalta ja houkutteli minut koulutukseen. Innostuin jo kouluaikana, että nyt on löytynyt oma juttu, enkä ole katunut alan vaihtoa”, Hanna-Kaisa Vesa kertoo.

Hanna-Kaisa työskentelee tällä hetkellä Keski-Suomen Betonirakenne Oy:ssä. Hän kehittää laatuun, ympäristöasioihin ja turvallisuuteen liittyvää toimintajärjestelmää. 

Digitalisaatio tekee tuloaan infra-alalle, ja Vesan koulutustaustasta on ollut hyötyä uudessa tehtävässä.

”Työmaalla hyödynnetään tulevaisuudessa yhä enemmän digitalisaatiota ja se helpottaa huomattavasti laadun hallintaa sekä ympäristöasioista ja turvallisuudesta huolehtimista”, hän summaa.

Positiivisella asenteella parempaa työn jälkeä

Hanna-Kaisa Vesa haluaa nostaa tikun nokkaan infra-alalla laadun ja vastuullisuuden.

”Kannustan kaikkia toimijoita läpinäkyvyyteen työssään, rehtiin asenteeseen ja vastuullisuuteen. Vikojen piilottelu pitää saada pois laatuasioista, ja yleisen asenteen pitäisi olla palkitseva. Laadun parantamiseen tarvitaan enemmän porkkanaa kuin keppiä”, tuore alalle tulija lataa.

”Jos jokin menee vikaan ja ollaan liemessä, ongelmakohtia ei pidä pyrkiä salailemaan. Laadunhallinnassa virheet ovat myös arvokkaita. Virheistä voidaan oppia ja niiden pohjalta tehdä kehitystyötä.”

Hanna-Kaisan peräänkuuluttaa perinteiselle alalle kaikin puolin uudenlaista asennetta.

”Positiivisella vireellä tehty työ näkyy työn jäljessä. Ei tarvitse pelätä virheitä ja sanktioita tai sitä, että valvoja tulee katsomaan. Lisää positiivista henkeä alalle!”

Vastavalmistunut insinööri on selkeästi innostunut työstään ja puhkuu koulutuksesta saamaansa kehitysintoa.

”Olen siinä onnellisessa asemassa, että nykyinen työnantajani on ottanut kehitysideani vastaan hyvin myönteisesti ja tosissaan. Olen myös saanut kiitosta työstäni.”

Naisia lisää infra-alalle, kiitos!

”Aivan mahtavaa, että kerrankin tuli nainen juttelemaan”, kommentoi kaivurikuski Hanna-Kaisalle ELY-keskuksen työmaalla viime kesänä.

Naiset ovat erittäin tervetulleita työmaalle ja miesvaltaisella alalla työt sujuvat hyvin.

”Miesten kanssa töiden tekeminen on helppoa ja selkeää. Kaikkia puheita ei kannata kuitenkaan ottaa niin vakavasti.”

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä