Vuoden Betonirakenne 50 vuotta -juhlakirja ilmestyi

Vuoden Betonirakenne on myönnetty vuodesta 1970 lähtien rakennuskohteelle, joka parhaiten edustaa kulloistakin suomalaista betonirakentamista.

Kun kilpailu aikanaan perustettiin, lähiörakentaminen oli vilkkaimmillaan. Samaan aikaan betoniteollisuus kehitti innovaatioita ja haki näin tuotteilleen uusia sovellusalueita. Tämä näkyi ensimmäisten kilpailujen ehdokasasettelussa, jossa korostuivat tekniset ratkaisut.

Ensimmäiseksi Vuoden Betonirakenteeksi valittiin Näsinneula Tampereelta. Tämän jälkeen voittajia on löytynyt kaikilta keskeisiltä betonirakentamisen osa-alueilta: silloista, urheilukeskuksista ja julkisista arvorakennuksista asuintaloihin ja kouluihin. Kilpailun ensimmäistä vuosikymmentä lukuunottamatta valintakriteereissä ovat tasapuolisesti painottuneet sekä rakennetekniikka että arkkitehtuuri – valmistusta ja itse rakentamista unohtamatta.

Vuosikymmenten saatossa kilpailussa on palkittu useita myös kansainvälisesti merkittäviä rakennushankkeita, joissa suomalainen arkkitehtuuri, rakennetekniikka ja rakentaminen ovat olleet johtavassa asemassa.

Nyt julkaistava, Maritta Koiviston ja Vesa Tompurin toimittama juhlakirja kattaa Vuoden Betonirakenne -kilpailun koko 50-vuotisen historian. Samalla teos luo kilpailukohteiden kautta katsauksen vuosikymmenten aikana tapahtuneeseen suomalaisen betoniarkkitehtuurin ja betonitekniikan kehitykseen. 

Lisätietoja: Maritta Koivisto, Betoniteollisuus ry, maritta.koivisto@betoni.com, (040) 900 3577 

 

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä