Siisti & turvallinen raksa

Työmailla syntyvä jäte vaihtelee rakennuskohteen ja rakentamisen vaiheen mukaan. Tältä sivulta löydät ohjeita ja hyviä käytänteitä liittyen rakentamisen jätehuoltoon, rakennustuotteisiin ja purkamiseen. Ja kun työmaa pidetään järjestyksessä, on siellä helpompi liikkua ja työskennellä turvallisesti.

Tiedämme, että jo olemassa olevan roskan viereen ilmestyy helposti toinen, kolmas jne. Siisti ja viihtyisä ympäristö hylkii roskia, kun taas valmiiksi roskainen ja epäsiisti ympäristö vetää niitä puoleensa. Jos työmaa-aidan sisäpuolella näyttää roskaiselta, tipahtaa ohikulkijankin roska helposti maahan. Jätehuoltosuunnitelman on hyvä pitää sisällään myös työmaa-alueen ympäristön roskien käsittely.

Varsinaisen rakentamisen jätteiden ja rakennustuotteiden pakkausjätteiden lisäksi onkin pohdittava, miten työmailla järjestetään tupakointi sekä välipaloihin ja kahvitaukoihin liittyvien jätteiden keruu. Tumpittalteen.fi-sivustolta löydät hyvät vinkit tumppien jätehuoltoon.

Tempaise turvallisuuden ja siisteyden puolesta: järjestä turvallisuus-& siisteysvartti

Siistillä raksalla on turvallista työskennellä, samalla se on turvallinen ja miellyttävä myös naapurustolle ja ohikulkijoille. Jokainen siisti työmaa ja rakennustuotetehdas on alamme vastuullisuuden käyntikortti. Itämeripäivän 29.8. innoittamana kannustamme jäsenistöämme ympäri Suomen pitämään työmailla ja tehtailla turvallisuus-&siisteysvartteja elo-syyskuun 2024 aikana. Jos mahdollista, niin jalkautukaa roskien keruuseen myös työmaan tai tehdasalueen ulkopuolelle. Kerro osallistumisesta tunnisteella #siistiraksa.

Siisteys ja turvallisuus ovat saman kolikon kaksi eri puolta. Hyödynnä valmis turvavarttiaineisto siisteyden, järjestyksen ja jätehuollon merkityksestä rakentamisen työturvallisuudelle ja vaikutuksista ympäristöön. Tulosta ja laita esille Siisti & Turvallinen Raksa -juliste työpaikalle.

Hyödyllisiä linkkejä ohjeistuksiin

Lue myös

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä