Risto Aunio

Vastaava juristi

Risto Aunio

Vastaava juristi

Vastuualueet

Lakiasiat, urakkasopimusjuridiikka, YSE 1998, KSE 2013, RYHT 2000, julkiset hankinnat

Liitto/yksikkö

Talonrakennusteollisuus ry

Osoite

PL 381 (Eteläranta 10), 00131 Helsinki

Töissä

Päivittäisessä työssäni vastaan erilaisista urakointiin liittyvistä teemoista. Neuvon muun muassa jäseniä yksittäisissä urakkakysymyksissä ja muissa sopimusjuridisessa asioissa sekä pidän koulutuksia niistä. Olen mukana rakennusalan sopimusmallien kehittämisessä eri toimikunnissa Rakennustietosäätiössä. Olen mukana RT:n lainsäädäntö, määräykset ja sopimusehdot -tiimissä ja toimin siinä tiiminvetäjänä.

Raksalla

Eksyin rakennusalalle sattumalta. Valmistuttuani oikeustieteellisestä, avasin silloisen Helsingin seudun puhelinluettelon, ja ensimmäisenä avautui erään rakennusliikkeen yhteystiedot. Olin sinne yhteydessä ja siitä alkoi työelämä urakoinnin juridiikan parissa. Urakoinnin juridiikassa kiehtoo projektien parissa olevien auttaminen erilaisissa sopimusjuridisissa kysymyksissä.

Vapaa-ajallakin olen harrastanut rakentamista omilla käsillä, toki Makitan koneet ovat olleet isosti apuna pihasaunan tekemisessä ja muissa puhdetöissä. Mottoni on, että rakentaminen ei lopu koskaan!

Vapaalla

Vapaa-ajalla vietän aikaani perheeni kanssa kotona, mökillä tai reissun päällä. Luonto on minulle aina ollut tärkeä ja siellä viihdyn kyllä aina kun vaan sinne pääsee.

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä