Petri Backström

Toiminnanjohtaja Finnisol ry

Petri Backström

Toiminnanjohtaja Finnisol ry

Vastuualueet

Mineraalivillapohjaisen teollisuuden edunvalvonta.

Liitto/yksikkö

Rakennustuoteteollisuus RTT ry, Finnisol ry

Osoite

PL 381 (Eteläranta 10), 00131 Helsinki

Töissä

Finnisol ry:n toiminnanjohtajana vastaan yhdistyksen toiminnan arkipäiväisestä pyörittämisestä, kehittämisestä ja mineraalivillavalmistajien edunvalvonnasta. Rakennustuoteteollisuus RTT:n kautta osallistun koko eristealan yhteiseen vaikuttamistyöhön.

Olen vahvasti ratkaisukeskeinen ongelmanratkaisija, jolta ei hevillä ideat lopu eikä kompleksisetkaan pulmat pelota. Monipuolinen projektitausta eri rooleissa ja kattava kokemus innovaatio- ja kehityshankkeiden alulle panosta, läpiviennistä ja jalkauttamisesta, takaa, ettei helposti tule mieleen, että jokin asia olisi liian vaikea ratkaistavaksi. Vahva usko ihmisiin ja halu edesauttaa matkaa parempaan huomiseen antavat hyvän syyn luottaa siihen, että ”yhdessä olemme enemmän”. Kunhan vain uskallamme kääriä hihat ja iskeä kädet saveen.

Raksalla

Rakennusalalle minutkin veti mahdollisuus tehdä aidosti konkreettista jälkeä olevaan. Sähkötöiden asennuspäällikkönä ympäri maailmaa työskennelleen vaarin teknikkotausta ja työhistoria (sen soivan Casio-laskimen ohella) olivat herättäneet jo varhaisessa vaiheessa kiinnostuksen tekniseen alaan. Nuoren miehen tie veikin teekkarimaailmaan Tampereen teknilliseen yliopistoon rakennetun ympäristön diplomi-insinöörikoulutukseen. Rakennetekniikan ja korjausrakentamisen opinnot tarjosivat vahvan osaamispohjan myöhemmälle työuralle.

Työuralla raksat ovat tulleet tutuiksi seuratessa ja ohjatessa omien suunnitelmien mukaisten rakenteiden nousemista harjakorkeuteen. Varhaisessa vaiheessa saatu vastuu hankkeiden rakennesuunnittelun läpiviemisestä oli omiaan kasvattamaan osaamista ja korostamaan toimivan yhteistyön merkitystä rakentamisen lopputuloksen aikaansaamisessa. Hankkeita on kertynyt monipuolisesti uudisrakentamisen lisäksi korjausrakentamisessa, kosteusvauriokorjauksissa, teollisuuden muutoksissa ja rakennusten tarkastustoiminnassa.

Vapaalla

Neljän lapsen isänä vapaa-ajan täyttämisessä ei ole juuri ollut haasteita. Vapaa-aikaa tykkään lasten kanssa puuhailun lisäksi käyttää ulkona liikkuen lenkkeilyn, suunnistuksen, maastopyöräilyn ja hiihdon parissa.

Innovatiiviselta projekti-insinööriltä ei projektit pääse loppumaan, joten inspiraation iskiessä ”luppoajalla” nikkaroidaan tai fiksataan milloin mitäkin. Ihan vaan siksi, että omilla käsillä on mukavaa saada asioita aikaan.

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä