Juha Riihimäki

Koulutuspäällikkö

Juha Riihimäki

Koulutuspäällikkö

Vastuualueet

Työmaa- ja tuotantojohdon tutkintotavoitteiset koulutukset, tutkintojärjestelmien kehittäminen, FISE tuotantojohdon arviointilautakunta.

Liitto/yksikkö

Rakennusteollisuuden koulutuskeskus RATEKO

Osoite

PL 381 (Eteläranta 10), 00131 Helsinki

Töissä​

Työskentelen Rakennusteollisuuden koulutuskeskus RATEKOn Tutkintokoulutus tiimissä. Toimin työmaa- ja tuotantojohdon tutkintotavoitteisten koulutusten ja kohderyhmän henkilöpätevyyksien (FISE) parissa laaja-alaiseti. Tutkintojen, näyttötoiminnan ja siihen valmistavan koulutuksen kehittämine sekä yhteistyö tutkintoalan työelämän ja muiden koulutusten järjestäjien kanssa kuuluu työtehtäviini.

Raksalla​

Olen toiminut rakennusalalla koko ikäni ja työtehtäväni on muuttunut ja kehittynyt vuosien varrella. Heti kun opin kävelemään rakennusmestari isäni vei minut rakennustyömaalle katsomaan ketkä ja mitä siellä tehdään, millä välineillä ja tekniikoilla. Kun olin vähän isompi osallistutin avustaviin töihin ja myöhemmin rakensin jo itse. Alakohtainen harjoittelu ja kokemus johti siihen että opiskelin myöhemmin rakennusmestariksi ja toimin rakennustyömaa työnjohto ja työmaajohto tehtävissä. Nykyisin toimin arvostamani rakennusalan työmaajohdon opettajana, valmentajana sekä osana pätevyyksiä tuottavaa palvelua. Olen saanut oppia ja opiskella työurani aikana useaan kertaan viimeksi 2018 valmistuin ammatilliseksi opettajaksi (AmO) työnantajani kannustuksella. Opettaminen on paras tapa oppia lisää.

Vapaalla​

Vaikka olen työhistoriani ja kokonaisvaltaisen työotteeni kautta ”rakentaja”, luonnossa liikkuminen on ollut aina keino rentoutua, uudistua sekä palautua. Harrastan eräretkeilyä, veneilyä, sekä moottoripyöräilyä, joka tuo vastapainoa nykyiseen tietotyöhöni. Luonnossa liikkuminen ja sen havainnointi saattaa palautumisen lisäksi tuoda ajatuksia ja ratkaisuja myös arjen polttaviin kysymyksiin. Harrastuksenani on myös työ- ja organisaatio kulttuurien tutkiminen sekä vastuullisuus asioiden kehittyminen yrityksissä ja yhteiskunnassa. Nykyään olen enemmän Isä, valmentaja ja se vanhempi henkilö, jolle ei enää riitä pelkästään ”itselle hyvän tekeminen” vaan on merkityksellistä tehdä muille hyvää ja varmistaa globaali ja planetaarinen hyvinvointi osaltaan, me kaikki pienillä teoillamme.

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä