Kuukauden jäsenyrittäjä JH Louhinta Oy: ”Draivina tyytyväiset asiakkaat”

INFRA Pohjois-Karjalan jäsenyrittäjän JH Louhinnan intoa alaan pitää yllä vaativat työmaat. Verkostoituminen muiden yrittäjien kanssa tuo uutta oppia alan haasteisiin.

Ylipanostaja, RTV (räjäytystyön vastuuhenkilö) Janne Huikuri on käynyt myös talopuolen ammattikoulun, mutta veri veti louhinnan pariin.

”Aloitin isäni yrityksessä louhintaurani ja siirryin sieltä perustamaan omaa yritystä.”

”Parasta työssäni on, kun olemme saaneet ratkaistua jouhevasti asiakkaan ongelman. Se on alusta asti ollut moottorina tässä hommassa”, yrittäjä Janne Huikuri summaa motivaatiotaan toimia louhintayrittäjänä.

Viime vuosilta Janne Huikurilla on uran huippuhetkinä jäänyt erityisesti mieleen Savonlinnan keskussairaalan laajennus sekä Joensuun uuden vesitornin työmaa.

”Keskussairaalan työmaa oli todella vaativa kohde ja Joensuun vesitornin työmaalla saimme myös konsultoida tilaajaa.”

”Viime vuonna toteutettu Joensuun ratapihan työmaa oli myös todella hankala. Rata oli sähköistetty, asetinlaitteet lähellä ja liikennejärjestelyistä tuli huolehtia. Vaikeita paikkoja teimme kiilaamalla ja lähdimme pienillä räjäytyskentillä liikkeelle. Hyvällä suunnittelulla kaikki meni nappiin”, muistelee Huikuri.

Turvallisuus toiminnan keskiössä

”Louhinta-alalla turvallisuus on aivan keskeistä toiminnassa. Panostamme myös työntekijöiden työhyvinvointiin ja meillä on henkilöstöllä laajat työterveyspalvelut ja terveysvakuutukset. Pidämme myös koneet hyvässä kunnossa, jotta välttyisimme vahingoilta.”

”Luonnollisesti huolehdimme myös jätehuollosta ja pidämme työmaat siisteinä.”

JH-Louhinta Oy on tällä hetkellä omistajansa mielestä sopivan kokoinen yritys ja se kasvaa, jos kasvu tulee luontevalla tavalla.

Verkostoituminen tärkeää

Janne Huikuri pitää INFRAn roolia verkostoitumisareenana tärkeänä jäsenpalveluna.

”Olen ollut INFRA Pohjois-Karjalan hallituksessa ja louhintajaostossa nyt muutaman vuoden. Olen saanut monta hyvää vinkkiä vain juttelemalla muiden louhijoiden kanssa”, Janne paljastaa.

”Seuraamme erityisen tarkasti lainsäädännön kehittymistä ja INFRAn louhintajaosto on tässä loistava kanava. INFRAn viikkotiedotteesta löytyy myös relevanttia tietoa. Mielestämme INFRAn palvelut ovat hyvällä mallilla.”

Junioriurheilu lähellä sydäntä

”Tuemme yrityksenä paikallista junioriurheilua kuten jääkiekkoa, salibandya sekä kori- ja pesäpalloa. Itsellänikin on jääkiekkotausta ja jälkipolvi pelaa myös lätkää”, Janne Huikuri kertoo.

”Teen myös pienimuotoista urheiluvälinehuoltoa esimerkiksi luistinten teroittamista ja pyörin muutenkin urheiluhalleilla auttelemassa. Olen osakkaana Joensuun Kiekkopojat Oy:ssa, joka pelaa tällä hetkellä Mestiksessä. ”

Jäljellä jäävällä vapaa-ajalla Janne käy moottorikelkkailemassa, ajamassa motocrossia tai kalassa.

”Lomat pidän lähinnä talvella, kun on noin pari kuukautta hiljaista. Kesällä on yksi viikko lomaa ja muutama pidennetty viikonloppu.

JH Louhinta Oy

Liikevaihto: Noin 0,6 milj. €
Työntekijöitä: Vakituisesti 2 + 1 oppisopimuksella, kesällä 4–5
Perustettu: 2009
Kotipaikka: Joensuu
Toimialat/palvelut: Pienet ja keskisuuret louhinnat, myös haastavat kohteet.
Tilaajia: Kaupungit, kunnat, yritykset ja yksityiset. Paikalliset yritykset isoimpina.
Omistaja: Janne Huikuri
Kalusto: Poravaunuja 5 kpl, kiilaustyökaluja 3 kpl
INFRAn jäsenyys: Vuodesta 2010
Lisää netissä: https://www.jhlouhinta.fi/ 

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä