Kuukauden jäsenyrittäjä: Monipuolista osaamista Länsi-Suomesta

INFRAn jäsen Tmi Kalle Sipilä on yksinyrittäjänä rakentanut monipuolisen palvelurepertuaarin sekä kesä- että talvikauden töihin. INFRA Länsi-Suomessa Kalle tunnetaan myös Tykkimies Sipilänä.

Kalle Sipilä kaivaa, kuljettaa ja tekee traktoritöitä Turussa ja lähikunnissa.

”Olen ylpeä siitä, että tilaajat ovat tyytyväisiä. Jos lupaan jotain, pidän siitä kiinni”, Kalle Sipilä kertoo ammattiylpeydellä.

”Olen vastuullinen toimija ja pidän kalustosta hyvää huolta uusimalla sekä huoltamalla koneita riittävän usein. Hoidan hommat rehdisti ja asiallisesti.”

Kalle Sipilän mielestä infrarakentamisella on tärkeä merkitys yhteiskunnan pyörimisen kannalta.

”Olen vuosien varrella pikkuhiljaa sisäistänyt infran merkityksen, ja sen että infrasta säästämien on aivan väärä kohde.”

Maataloustöistä tuomiokirkon torille

Kalle Sipilä osti ensimmäinen koneensa maataloustöiden tueksi 90-luvun alussa.

”Vuosina 91–92 kävin maarakennuskoneenkuljettajan kurssi ja 1992 perustin oman yrityksen. Maarakennushommat saivat tuulta alleen ja maanviljelys väheni.”

”Parhaiten on vuosien varrelta jäänyt mieleen Turun Tuomiokirkkotorin kivetysurakka vuonna 1997. Olin Håk Graniitin aliurakoitsijana”, muistelee Sipilä.

Urakka oli paljon esillä julkisuudessa ja esimerkiksi bussiliikenne oli käynnissä työmaan alussa torin päällä Akatemiankadulla.

”Esitimme tilaajille, että töiden etenemisen vuoksi, liikenne pitää siirtää pois työmaalta. Urakan jälkeen Turun kaupunki päätti, ettei liikennettä enää tule kadulle takaisin. Tärkeintä oli, että kaikki osapuolet olivat tyytyväisiä lopputulokseen.”

Nykyään paikalla järjestetään erilaisia tapahtumia kuten perinteinen DBTL ”Down By The Laituri” -festivaali kesäisin.

Saunomista ja maisemanhoitoa

Kalle Sipilä on ollut INFRAn jäsen vuodesta 1999.

”Haen jäsenpalvelu Oma INFRAsta tietoa moniin asioihin ja luen viikkokirjettä joka viikko. Osallistun ahkerasti INFRAn järjestämille reissuille. Olen ollut jokaisella INFRA Länsi-Suomen piiripiknik-risteilyllä.”

Kalle Sipilällä on vähän peltoa, jota pienimuotoisesti viljelee.

”Valtaosa on kuitenkin vihreänä esimerkiksi jokien suojavyöhykkeinä. Lähinnä se on minulle terapiaa ja luonnolle maisemanhoitoa”, kuvailee Kalle.

Töiden vastapainona Kalle Sipilän pihassa lämpiää tynnyrisauna joka viikonloppu ja monta kertaa viikollakin. Kallen itse tekemä uima-allas vilvoittaa löylyjen lomassa.

”Välillä vaan täytyy ottaa lomaa ja reissata. Kesällä kierrän kotimaassa ja syksyllä ulkomailla. Osaan kyllä rentoutua ihan kotisohvallakin.”

Tmi Kalle Sipilä

Kotipaikka: Turku
Liikevaihto: noin 200 000 €
Työtekijöitä: 1
Toimialat: konepalvelu, hoito ja kunnossapito sekä kuljetustoiminta, pienimuotoiset purkutyöt.
Kalusto: 8,5 tonnin kumitelakaivinkone, traktori, kuorma-auto, vajaa 10 siirtolavaa. Kalustolla on tukikohta kotikadun varrella.
Tilaajat: Håk Graniitti Oy, Senaatti-kiinteistöt sekä useat taloyhtiöt ja yksityisasiakkaat
Liittynyt INFRAn jäseneksi 1999
https://www.kallesipilatmi.fi/

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä