Perhe Järvisten keittiöallas on tukossa – ”Kuka kaatoi kinkkurasvan viemäriin?”

Näinä aikoina kinkut paistuvat monissa uunissa, niin Järvisilläkin. Herkun valmistuksessa on syytä muistaa, että paistorasvaa ei saa kaataa viemäriin. Paistorasva kun on sitkeä vieras putkistossa ja nopeuttaa viemärin tukkeutumista.

Lämmin kinkkurasva on juoksevaa, mutta jäähtyessään se kovettuu ja jumiutuu viemäriputkeen. Veden laskeminen viemäriin kera paistorasvan ei auta, sillä kylmä vesi vauhdittaa rasvan kovettumista ja nopeuttaa viemärin tukkeutumista.

Erityisasiantuntija Juha-Ville Mäkinen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä antaa vinkit kinkkurasvan hävittämiseen:

  • Jäähdytä kinkkurasva sopivassa astiassa vaikkapa tyhjässä maitopurkissa, ja siirrä jäähtynyt rasva biojäteastiaan.
  • Tee kinkkurasvasta makoisa kastike joulupöydän kunkun kaveriksi.
  • Kierrätä paistinrasvat uusiutuvaksi polttoaineeksi Kinkkutempun kautta.

Jos vahinko kuitenkin käy ja rasva humpsahtaa viemäriin ja tukkii sen, kutsu LVI-ammattilainen apuun. Niin kuin Järvisillekin kävi.

“Kerrostalojen keittiöviemärilinjoissa putken sisäpinta saattaa olla tukossa pitkältäkin matkalta. On tärkeää, että viemäri avataan ja puhdistetaan koko pituudeltaan ammattimaisesti ja turvallisesti. Näin joulukin sujuu leppoisimmissa tunnelmissa”, Mäkinen toteaa.

Tutustu Järvisiin ja kinkkurasvaan.

Lisätietoja
LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry
Erityisasiantuntija Juha-Ville Mäkinen p. 045 899 9388, juha-ville.makinen@lvi-tu.fi
Viestintäpäällikkö Pipsa Hiltunen p. 0400 287 939, pipsa.hiltunen@lvi-tu.fi

lvi-tu.fi

 

Mobiilivalikko – voit sulkea valikon ESC-näppäimellä